zenesz_logo.pngA Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület nyolcadik alkalommal szervezi meg az oromi Malomfesztivált, 2022. augusztus 11-13. között. S nem maradnak el idén sem az ezt megelőző alkotótáborok, illetve az építő-, és a szépítőtábor.

 

plakát 700x

 

A Malomfesztivál mindig egy különleges alkalom, egy ünnep: a régi és új barátságok, a szűkebb és tágabb, a szó szoros és absztrakt értelmében vett család, az új élmények és régi emlékek, a természet ünnepe. Ha valaki megkérdi tőletek: Milyen volt a Malomfesztivál? Nehéz rá válaszolni, talán nem is lehet, egyszerűen csak ott kell lenni.

A FESZTIVÁL PLAKÁTJA – Az idei arculat meghatározó eleme a toportyánbőrbe bújt vadnyúl. A kifordított szimbolika a fesztivál képébe bújtatott kultúrát jelképezi, az éjszakai bulik mögött rejlő számtalan valódi értéket. Idén is – ahogy az előző években is – minden ÖKO, BIO!

malomfesztival2022 0811 bohemianparno 500x

 

A Malomfesztivál szervezőinek nagyon fontos, hogy a rendezvény évről évre egyre környezetbarátabbá váljon, s talán egyszer elérjük, hogy egyáltalán ne termeljünk szemetet. Ezért pár éve megépült a Malom-konyha, ami teljesen műanyagmentes, a fesztiválozók hazai termelőktől szerzett alapanyagból készült ételeket fogyaszthatnak, s a vegák/vegánok sem maradnak éhen, hisz nagy hangsúlyt fektetünk a vega/vegán étrendre.

A fesztivál építése és szépítése során is újrahasznosított anyagokból dolgozunk, amit lehet fából készítünk, s a terület díszítéséhez is olyan anyagokat használunk, melyek nem műanyagból készültek, legnagyobb részük újrahasznosított alapanyag.

malomfesztival2022 0813 andal 500x

 

A környezettudatosságra szeretnénk buzdítani a fesztiválozókat is, így arra kérünk mindenkit, hozza magával saját étkészletét, bögréjét, de ha ezt elfelejtené a helyszínen saját, újrahasznosítható fesztiválpoharat tud majd vásárolni. Gyűjtsük szelektíven a szemetet, ne dobáljuk szanaszét, hisz a Malomfesztiválra mindenki egy picit hazajár. A tusolókban is házi készítésű öko samponok és szappanok lesznek kihelyezve, valamit a fesztivál dizájnját idén sem új, hanem használt pólókra nyomtatjuk.

 

malomfesztival2022 0813 harmalekorchestr 500x

 

MALOM-ZENE – Mi már tűkön ülve várjuk, hogy az első koncert első akkordjai felcsendüljenek. A korábbi évekhez hasonló igényes, s színes zenei palettát hozunk elétek. Fiatal, új zenekarok, s régi rókák is érkeznek a Malomfesztivál színpadjaira. Népzene, alternatív, pop, post rock, jazz, klasszikus zene, világzene, gipsy-punk, táncolós, csendben ülős, andalgós, őrülten porban ugrálós – mindenkinek lesz kedvére való a kínálatban. A zenekarok szó szerint a világ minden tájáról érkeznek, Dél-Afrikától Nagy Brittaniáig.

A sor még nem teljes, íme egy kis ízelítő: Bohemian Betyars & Parno Graszt (HU), Henge (UK), Deva (HU), KurtaUtca (RS), Repetitor (RS), Skier & Yeti (RS), BCUC (ZA), bongor (HU), Nemi Pesnik (RS), Óperentzia (HU), HarMálek Orchestr (CZ), Csonka Ferenc és zenekara (RS), KOIKOI (RS), Sara Renar (HR)…

 

malomfesztival2022 0812 deva 500x

 

LESZ MÉG: ahogyan eddig is ingyenes medencehasználat, parkoló, sátorozási lehetőség két helyszínen (a medence körül és a tarlón), WC, tusolási lehetőség, programok kicsiknek és kicsit nagyobbaknak, SoulKitchen, finom lángosok és jéghideg fröccs, beüzemel a Malom-konyha, a kicsiket várja a Mini-Malom, a Chill-sátor mellett teát szolgál fel a Teaház, bemutatkozik a Tremolo_forte, délután sem maradtok programok nélkül, emellett még sok meglepetéssel is készülünk! A fesztivál a családok és a házikedvencek barátja, ezért ne tessék otthon felejteni a gyerkőcöket, kiskutyákat, és a nagyszülőket sem!

 

malomfesztival2022 0812 repetitor 500x

 

MALOMFESZTIVÁL ALKOTÓTÁBOROK 2022

A Malom mellett kreatívabbá válik az ember. S ezt a sok felgyülemlett kreativitást, és alkotói energiát a legjobb, ha az alkotótáborainkban élitek ki. Játék a nyár, játék a művészet, ezért reméljük idén is sikerül majd szabadon engedni az értékes gondolatokat, kinyitni a szíveket és szemeket, inspirálódni a környezetből, s ahogy már megszokhatták a tábor résztvevői egy családias hangulatban eltöltetni a fesztivál előtti öt napot.

Idén négy tábor várja az érdeklődőket: KÉPZŐMŰVÉSZET, SZÍNHÁZ, ZENE, IRODALOM

 

 

Jegyvásárlás online felületen:

http://gigstix.com/sve-ulaznice/11-festivali/3580-malomfesztival2022 (Szerbia)
https://tixa.hu/malomfesztival2022 (Magyarország)
13 év alatt a fesztivál látogatása ingyenes.
A fesztivál befogadóképessége korlátozott. Amennyiben maradnak bérletek, az a helyszínen is megvásárolható lesz majd. Ezek, s a napijegyek árát a későbbiekben közzétesszük.

További információ/ Források/ Ízelítő:

A Malomfesztivál Facebook oldala: www.facebook.com/malomfesztival
A Malomfesztivál honlapja: www.malomfesztival.com
Malomfesztivál az Instagramon: www.instagram.com/malomfesztival/

VIII. MALOMFESZTIVÁL – 2022. augusztus 11-13.

Helyszín:

Orom, szélmalom
Időpont:
Építőtábor: 2022. július 31-augusztus 10.
Szépítőtábor: 2022. július 31-augusztus 10.
Alkotótáborok: 2022. augusztus 05-10.
Malomfesztivál: 2022. augusztus 11-13.