zenesz_logo.pngÚj, sallangmentes formációt alapított a Kőbányai Zenei Stúdió igazgatóhelyettese, Tornóczky Ferenc. Első felvételükkel Póka Egonra emlékeznek.

Tornóczky Ferenc munkásságát napokig lehetne sorolni, a zeneszerető közönség olyan formációkból ismerheti őt többek között, mint a P. Mobil, a Hobo és bandája, a Póka Egon Experience, vagy éppen a Garami Funky Staff. 

Feri egy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy szeretne egy új, dinamikus, autentikus zenekart alapítani. Ebben sietett segítségére Temesi Berci, akivel a 2000-es évek eleje óta számtalan alkalommal dolgoztak már együtt, sőt, közösen bejárták az országot a „Rendhagyó Énekóra” zeneoktatási reform programjukkal, amely során több tízezer diákot segítettek hozzá a könnyűzene hangszeres megismeréséhez. 

A megszólalás során dobosként Zombori Atus, énekesként pedig az összekeverhetetlen hangú Nagy Ricsi teszi hozzá a szükséges pluszt a Tornóczky All Access produkcióhoz. A rock-blues csapat fél éven át próbált, összerakták koncertműsorukat, sőt, rögzítettek egy stúdió session-t is olyan szuper előadókkal, mint Deák Bill Gyula, Tátrai Tibor, vagy éppen László Attila. Feriék 11 videót forgattak le, ennek érkezik most az első lendületes darabja, Tátrai Tibusszal az élen.           

   1200x1200 TAA 650x

 

„Mindenki látja, hogy merre halad a zene Magyarországon, de szerencsére a blues stílus egy olyan műfaj, ami régóta fent tudott maradni itthon. Vannak minőségi zenének teret adó fesztiváljaink. Azokat az embereket szerettem volna elhívni közös munkára, akik az én gyerekkoromban, illetve később is meghatározóak voltak számomra, sokat hallgattam, hallgatom őket. Dalainkat azoknak ajánlom, akik a mai napig szeretik ezeket a zenéket” – árulta el az alapító, Tornóczky Feri.

 

 

Az elsőként debütáló Tobacco Road szám Póka Egon munkássága előtt tiszteleg. A srácok azonban nem aprózták el a debütálást, az első dal publikálását követően előrukkoltak rögtön egy másik szerzeménnyel is a YouTube-on. Ebben az anyagban Gavin DeGraw I Don’t Want To Be című eredetijét gondolták újra. A dalok felvételei a CSEND STUDIO-ban készültek el Mazán Attilával, a mix, master teendőket Bubenyák Zoli végezte. A videókat Bikali Sándornak és Zsoldos Dávidnak köszönhetjük.  

 

 

A formáció fontosnak tartja tehát a gyökereket, számukra minőséginek, előremutatónak tartott előadók, zenészek (Pl: Póka Egon, Babos Gyuszi, Hobo) lábnyomaival haladnak saját zenei útjukon. A tagok szeretnének fontos üzeneteket, értékeket átadni a fiatal nemzedék számára, illetve erőt adni annak a generációnak, akik ezeken a csodás zenéken nőttek fel. Ősszel készül az első Tornóczky All Access lemez.   

Közösségi felületek:   
https://www.facebook.com/TornoczkyAllAccess
https://www.instagram.com/tornoczkyallaccess