zenesz_logo.png



Makaya McCraven, chicagói jazzdobos, zeneszerző és producer legújabb albuma, az In These Times szeptember 23-án jelenik meg.

A korongról befutott a második ízelítő is, a Dream Another című dal, melyet McCraven otthoni stúdiójában írt és rögzített. A track közreműködői Brandee Younger (hárfa), Junius Paul (basszusgitár), Matt Gold (gitár/szitár) és De' Sean Jones (fuvola). A szerzeményhez Nik Arthur készített egy meditatív vizuált, mely a mozgóképek meghatározó elődjének számító zoopraxiscope nevű, 19. századi eszközt idézi.

Makaya McCraven a zenekarvezető dobosok új generációjának egyik kiemelkedő tehetsége, különleges érzékkel bontja le a műfaji határokat, és olvasztja össze a múltat, a jelent és a jövőt jazzalapú, progresszív zenéjében. Tehetségéről a New York Times, az NPR, a The Guardian, a Pitchfork és a Rolling Stone is ódákat zengett. Nyáron és ősszel európai és észak-amerikai közönsége is belekóstolhat, hogyan táncoltatja meg a népet hip-hoptól az avantgárdig terjedő zenei palettájával – november 14-én pedig a Müpa színpadán is bizonyít! Nem mellesleg magyar származású: édesanyja, Zsigmondi Ágnes a legendás Kolinda együttes énekese, furulyása.

 

https://www.facebook.com/MakayaMcCraven