zenesz_logo.pngA Ghost Toast új videóklippel jelentkezett, az Inverse Recordsnál megjelent Shade Without Color lemez nyitódalára készült a kisfilm.

A zenekar saját szavaival: „Szeretünk többféleképpen értelmezhető címekkel dolgozni és nem megmondani konkrétan, hogy mi mit jelent, a Get Rid Of lényegének is elég annyi, hogy mindenkinek van mitől megszabadulni, mi főként a zenét használjuk erre, és abban bízunk, hogy a mi dalaink is olyanok, amik tudnak ebben segíteni. A klip – zenekartagokon kívüli – szereplője Nyeste Zsuzsanna, a videót pedig Varga Tamás készítette a Brownhandfilm-től. Mindkettőjüknek nagyon hálásak vagyunk, ahogy a debreceni Turn Termek-nek is, akik a helyszínt biztosították. Ez az első klipünk, ahol a zenekar 2020-tól újnak számító dobosa, Cserős Zoltán (Zoma) játék közben is látható.”

 

Shade Without Color Cover 550x

 

A Shade Without Color a 2020-ban megjelent Shape Without Form album folytatása. A dalok nagyja egy időben íródott, és zenekar eleve külön-külön megjelenő „duplalemeznek” szánta. Mindkét lemezcím T. S. Eliot The Hollow Men című verséből származik, és mindkét lemez főként az üresség témájával foglalkozik. Persze csak amennyire egy alapvetően instrumentális anyag erre képes. 

„Ez az üresség uniformizál, feloldja az egyént, hasonlóan kiábrándulttá és reményvesztetté teszi az embert. Mindkét lemezre a téma illusztrációjaként tekintünk, ezért is használunk most is filmidézeteket, interjú-, illetve beszédrészleteket, verseket. A saját gondolataink és érzéseink ott vannak ezekben és persze a zenében elrejtve. Igyekeztünk ugyanakkor ezt az elég komor témát több helyen feloldani, hiszen nem gondoljuk azt, hogy az emberi sorsok nagy általánosságban reménytelenek lennének, vagy, hogy ne lenne ki-, illetve visszaút. A komorabb részekben fel-felbukkannak reménytelibb momentumok, a szépnek és lágynak szánt témákban pedig itt-itt disszonancia jelzi, hogy ez egy folyamatos küzdelem.”

Ghost Toast jelenleg azon dolgozik, hogy a jövőben visszatérjen a színpadra és közel 3 év után újra koncertezzen, remélhetőleg már ez év végén.

 

 

A Shade Without Color album

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=vTskK5ogLQs
Streaming: https://songwhip.com/ghost-toast
Bandcamp: https://ghosttoastband.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/ghosttoastband