zenesz_logo.png



Claudia Balla nemzetközi eredményeket is elért hazai énekes-dalszerzőnk. Dalai már a világ számos országában elhangzottak és előkelően szerepeltek dalszerzői versenyeken.

Az elektronikus hangszerelésű Alice c. album Csodaország egy disztópikus verziójába kalauzol minket. Az utóbbi pár évben sokszor tűnhetett úgy, hogy a sci-fi filmekben lefestett negatív jövő kezd megvalósulni (világjárvány, klímaválság, humanitárius katasztrófák, háborúk, terrorizmus). Lehet, hogy lassan a meséket is ehhez az új valósághoz kell adaptálnunk, s így Csodaországot is.

A most megjelenő In My Head videóklip vizuálisan továbbra is a Csodaország témakört dolgozza fel, de ezúttal egy játékosabb megközelítésből. A klipet a hajdúböszörményi Rózsa Produktum forgatta, a dalt a New York-i David Schoenwetter producerálta.

 

 

Gyakran komoly és érzékeny témákról, mint például a nők társadalmi helyzetéről vagy a klímaváltozásról szólnak Claudia szerzeményei. A modern hangvételű, elektronikus alapokra épülő második nagylemeze, a Fire, Svájcban, Németországban és az Egyesült Királyságban is megjelent. Turnézott az Egyesült Királyságban, fellépett többek között Franciaországban és Svájcban.

A jazzes, többnyire akusztikus dalokat tartalmazó bemutatkozó albuma, az Enough, 2013-ban jelent meg. A szóban forgó lemezen olyan neves hazai zenészek működtek közre, mint Bolyki Balázs, Hárs Viktor,  Szirtes Edina Mókus és a Wellhello-s Diaz.

Duettezett Torres Danival, az X-Faktoros Demes Tamással és az elismert svájci énekesnővel, Sonia Grimm-mel. Együtt dolgozott a svájci Richard Meyerrel, az ír The Corrs együttes „Breatheless” c. világslágerének producerével is. Az Artisjus-díjas dalszövegíró Major Eszter gyermeklemezén (Napraforgók) is énekel egy dalt, olyan előadók társaságában, mint Szekeres Adrien, Kökény Attila és Kocsis Tibor.

Claudia már 8 éves kora óta ír dalokat, nemcsak saját magának, de más művészeknek is, többek között bemutatkozó EP-t készített Balogh Eszternek (X-Faktor, A Dal), de írt már Wolf Katinak, Szatmári Orsinak és a Miklósa Erika által mentorált Tandi Florának is.

https://www.facebook.com/ClaudiaBallaOfficial
https://wmmd.lnk.to/ClaudiaBalla_ALICE