zenesz_logo.png



Könnyű- és komolyzenei alkotókat díjazott idén is az Artisjus: tizenkét zeneszerzőt, szövegírót, alkotói közösséget tüntettek ki.

Sárik Péter 700x

Sárik Péter

Az Artisjus 22. alkalommal díjazza a legkiválóbbnak ítélt kortárs zeneszerzőket és szövegírókat azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a sikeres zenei produkciókba fektetett szerzői munkára. Az elismerés presztízse elsősorban abban rejlik, hogy a pályatársak ítélik oda a díjakat a kitüntetett művészeknek. Az Artisjus szerzőkből és egy zeneműkiadóból álló vezetősége döntött a díjazottak személyéről, a könnyűzenei alkotók díjazását külön szakmai bizottság készítette elő.   

 Zsoldos Béla 700x

 Zsoldos Béla - Fotó: Zsoldos Katalin

 

Zsoldos Bélát életműdíjjal, Sárik Pétert az év zeneszerzője címmel, Szepesi Mátyást pedig az év szövegírója díjjal tüntetik ki. Az év produkciójának a Napidal Sziámival projektet választották. Junior Artisjus-díjjal ismerik el Sallai Dénes Bálintot (Dé:Nash), Kőrös Mimit (Saya Noé) és a Carson Coma alkotói közösségét. Az év komolyzenei műve kategóriában idén két alkotást is díjaznak: Dragony Tímea To a Skylark (Egy pacsirtához), Pintér Gyula Shades (Árnyak), valamint Vajda Gergely Fuharosok, Esterházy Péter azonos című elbeszélése alapján készült műve érdemelte ki az elismerést. A komolyzenei Junior Artisjus-díjat Lázár Dániel kapja. Az év nótaszerzőjének Matusik Sándort választották.

Szepesi

Szepesi Mátyás

 

Idén nyolc zenei kategóriában díjazzák a szerzőket, valamint átadják a tavalyi év legjobb produkciójának járó elismerést.


Az Artisjus irodalmi díjak kihirdetésére egy héttel korábban került sor. Az irodalmi nagydíjat Bereményi Géza kapta, a többi irodalmi díjazott: G. István László, Fenyő D. György, Keresztury Tibor és Gyimesi Emese. Az irodalmi díjasokról szóló sajtóanyag itt található.

www.artisjus.hu