zenesz_logo.pngLakatos Gabriella – GAB, énekes-dalszerző idén diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen jazzének szakán.

Több formációban is hallhattuk korábban, kis- és nagylemezeken egyaránt, de a kezdetektől foglalkoztatta a saját hangzásának kialakítása és a kísérletezés. Habár az énekesnő számára a jazz zene mindig is egy fontos inspirációs forrás, saját dalaiban az elektropop, a hiphop és RnB világokat mossa össze. Szólóprojektje egy éve júniusban debütált Echo című dalával, amellyel egy hosszabb kényszerpihenő után törte meg a csöndet. Az szünet nem csupán a pandémia eredménye volt, egy évre elvesztette a hangját az énekesnő. Az ez idő alatt bejárt mélységekről, belső utakról szól a dal. Idén áprilisban jelent meg második dala, amely egyben az első magyar nyelvű dalszövege, az Azt mondtad ez szerelem. Ehhez egy videóklip is készült, amit Salvatore Giuliano rendezett. 

 


GAB júniusban egy újabb dallal készíti elő a terepet az ősszel megjelenő albumának. A dalokhoz hasonlóan, az album készítésében is alkotótársai Blueklyn és Dexter

„Az elmúlt időszak mindannyiunk számára nehéz volt, szóval egy közös dolog már biztosan van bennünk: a szorongás beköltözött a mindennapjainkba. A Közelebb című dalom a felszabadultság iránti vágyból táplálkozik. Felveti a hit kérdését a felsőbb gondviselésben, a félelmeink leküzdését azok megismerésével, a meglévő gyökereink felszedését és újak leeresztését a tovább lépés érdekében” – mesélte GAB.

 


https://www.facebook.com/Lakatosgabiproject/
https://open.spotify.com/album/3knHcHsBmuAHIOvhfw5rE9