zenesz_logo.png



Számos zenekar tagja volt az elmúlt évtizedekben, még több kulturális és médiaprojektből ismerhetjük a nevét, most azonban három EP-ből álló sorozata harmadik részét tárja elénk hazánk egyik legkülönlegesebb könnyűzenei alkotója, Bodrogi Bozán András.

Bodrogi Bozán András hosszú ideje aktív szereplője a hazai kulturális és könnyűzenei életnek. A számtalan szerepben megfordult szerző a nyolcvanas évek végén kezdte zenei pályafutását, a kilencvenes években K.I.D. néven szólólemeze jelent meg, ezzel párhuzamosam zenei és kulturális műsorokat vezetett (TOP TV, Duna TV). Zenélt és koncertezett a FreshFabrik zenekarban és a The Challenger in Pieces formáció tagjaként is találkozhattunk vele, az elmúlt években zeneipari és kommunikációs szakemberként is ismertté vált.

A By Your Creativity a harmadik, egyben záró EP-je a 2013-ban indult Balance, Creativity and Knowledge projektnek. Leginkább az emberi kapcsolatok, a szerelem, a gyász inspiráló hatásai a kreativitásra a téma.

BoZaN Press 2022 3 550x500

 

„A Balance, Creativity and Knowledge projekt fontos menedék számomra, egyfajta párhuzamos univerzum. Igazából az tart egyensúlyban, ha saját kreatív lényemet így is megélem, hogy dalok születnek ebből, hogy kiéneklem magamból, amit érzek, gondolok, amit tanultam a világról. No meg, hogy együtt zenélhetek, alkothatok másokkal. Együtt zenélni fun. Kihívásokkal és megterhelő saját élményekkel teli évek vannak mögöttem és még nincs vége. Ugyanakkor rengeteg inspiráció ér, számtalan tehetséges zenével, vagy zene közelben alkotó, zenerajongó emberrel, szakemberrel együtt töltött idő alatt sokat tanulok. Mindezek alkotásra ösztönöznek. Jobb alkotni, rombolnak elegen. Az alkotás lehetőségét hanyagolni: not fun” – mesél a projektről BoZaN.

 

 

„A harmadik, egyben záró By Your Creativity EP dalai már 2019-ben elkészültek. A pandémiás időszak, a számomra intenzívebbé váló egyéb munkáim, egy lecsengő gyászfolyamat is oka lehet, hogy hirtelen eltűnt két év az életem kreatív, alkotó fázisaiból. Mondjuk közben két, az EP-től független single-t is kihoztam, HEAL és Mr. Moon címmel. Az EP két dala mellé, illetve ezen két kislemezdal mellé is a Play Dead Studio csapata, Rajcsányi Balázs kreatív producer vezérlésével készített remek animációkat. Hozzáteszem ezek is legalább egy éve készen vártak a publikálásra. Kaptam is a savazást érte” – mondja nevetve.

A By Your Creativity elkészültekor Norbert Kristóf volt a társproducer és Deutsch Gábor Anorganik keverte masterelte a dalokat. A The Right Time című dalban Kalmus Felicián csellista a vendég, míg a Sweet Magician-ben a Jónás Vera énekel duettet Andrással. A három EP borító fotói, egy orosz természetfotós légi felvételei fotói – Andre Ermolaev a neve és Izlandon készítette őket.

„A képeire több mint egy évtizede találtam rá, felvettem vele a kapcsolatot, és azonnal adott hozzáférést a nagyfelbontású képeihez. Nagyon kifejező képeknek találtam őket, a természet, felettünk álló erejét mutatva, mellesleg művészi alkotásokként is erősek.”

BoZaN - By Your Creativity EP - Vol. 3 - Visualizers
https://www.youtube.com/playlist?list=PLneCV5O0Fr8Mz5dX7ZvxL4feOACEXOj1y

By Your Creativity (2022)
https://youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_m_qKqvOr1k4QfoUK8WslPbkkVBWD02iDM

For Your Balance (2017)
https://youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_k0uxy3pkpqLe1W-eqwuVr03MlUww6lYkA

With Your Knowledge (2015)
https://youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_k3EWgE04-xucVDYPaY7Eapx0InjIyjVbI


BoZaN a közösségi médiában:

Facebook: www.facebook.com/bozanofficial
SoundCloud: www.soundcloud.com/bozanofficial
Instagram: https://www.instagram.com/bozan_official/