zenesz_logo.pngMini interjú Majsai Gáborral új, funky stílusban lüktető dala és az ahhoz készült klip kapcsán.

Ismét funky stílusban dübörög Majsai Gábor legújabb slágere. Végeztél a swing hangzással?

Á, dehogy! A big band megszólalás, a jazz, a swing most is ugyanúgy jelen van az életemben, rengeteget koncertezem hál’ istennek, és nagyzenekarral dolgozom leginkább. A dalaim lendülete, mondanivalója azonban – úgy tűnik – leköveti az éppen aktuális érzéseimet vagy a világ változásait, ki tudja. Most így dübörgünk.

Vidám, lüktető nyári slágernek tűnik a Nézz rám című új dalod, a ritmikája és a mondanivalója azonban keményebben megüt. Jól érzékelem?

A funky mindig egy kicsit bonyolultabb a füleknek, igen. Megpróbáltunk egy olyan sztorit elmesélni, amelyben vidáman zenélünk-táncolunk-bohóckodunk – de végső soron valamennyien szerepet játszunk. Furcsa átalakuláson ment keresztül a világunk: mindenki szerepel, fotózkodik, celebkedik, és lassan már észre sem vesszük a körülöttünk lévő embereket, csak az számít, amit magunkról mutatunk. Barátságok, szerelmek veszhetnek el a nagy kommunikációs káoszban, eltűnnek a kapcsolódásaink, nem találjuk az utat előre, de a visszautat sem, önmagunkhoz. Hamarabb elbeszélgetünk bárkivel valami chat programban, mint személyesen, és megdöbbenünk, ha a beszélgetőpartnerünk nem úgy néz ki a valóságban, ahogy a fotóján megismertük… Ezt én sosem fogom megszokni.

A dalhoz készült videóklip kiválóan egészíti ki képileg ezt a mondanivalót. Kissé provokatív a design és a megjelenés. Volt ebben szándékosság?

Persze. Színes, virtuális világ, semmi sem az, aminek látszik. Az emberek könnyen megmaradnak a felszínes információknál, megelégszenek az első benyomásokkal. Jómagam igazán régóta vagyok a pályán, tapasztaltam, milyen az, amikor elvárják, hogy olyan legyél, amilyennek látni szeretnének. Aztán egyszer csak egy skatulyában találod magad.

Igaz, voltál egy darabig magyar Tom Jones is…

Meg Frank Sinatra magyar hangja, szóval könnyen rád aggatnak jelzőket, ha akarod, ha nem. A szerepek és skatulyák világát éljük, de ez nem oké.

A hangszerelésben megint dominálnak a fúvósok, amit már-már el is várunk tőled. Kikkel dolgoztál együtt?

Ember Péter stúdiójában készült a hangszerelés, a trombita és a harsona itt „alapkellék”, de egy dögös gitárhang és a basszus sem nélkülözhető. A dal egészére mindig óriási hatással van a szöveg, amit ebben az esetben is M. Hefelle Krisztina írt.

Az utóbbi években megjelent dalaid hangzása és mondanivalója is egyre összetettebb, többrétegű. Nem csupán egyszer meghallgatható nyári slágerek ezek.

Köszönöm szépen, ha így gondolod. Azt hiszem, a jó zene valahol belül szólal meg, a hallgató szíve táján. Hogy érti-e vagy nem érti, az nem elsődleges szempont; az a fontos, hogy érezze. Ha sikerül a zenémmel eljutnom ide, akkor már megérte a fáradságot.

 

 

Majsai Gábor: Nézz rám

Zene: Majsai Gábor
Szöveg: M. Hefelle Krisztina
Hangfelvétel: Ember Péter
Zenei közreműködők: Majsai Gábor, Ember Péter, Farkas Dániel, Mick Hanks, Majsai Roland
Videóklip: Ember Péter, Majsai Gábor
Tánc: Inczédy Kriszti
Design management: The PALM Group https://www.thepalmgroup.eu/
CHRISCO Produkció © 2022
http://www.majsaigabor.hu/
https://www.facebook.com/majsaigabor