zenesz_logo.pngHosszú idő után új dallal jelentkezik a BAAB zenekar!

A srácok sokáig érlelt nagylemezük megjelenése után kicsit háttérbe vonultak, hogy új anyagokon dolgozzanak – ennek a munkának az első, közönség által hallható eredménye a Megy az elszívó.

Az új single a zenekar eddigi egyik legzúzósabb nótája. A pörgős rockdal ezúttal is a bandától megszokott, gazdag jelentéstartalommal bíró szöveggel párosul, amivel áthallásosan – és néhol direktben is – reflektálnak a jelenleg is fennálló, globális helyzetre.

 „A dal alapja már régóta ült a fiókban, várta, hogy rátaláljon a megfelelő szöveg. A manapság zajló események, és az, amerre a világ tart szülte meg a végleges koncepciót. Arra gondoltunk, hogy ha már az az elv juttatta ide a világot, hogy »valakit valamiért utálunk«, miért nem változhat ez meg végre, és kezdünk el végre a »valakit valamiért szeretünk« gondolat mentén élni. Így ez a dal egyben reflektálás kifelé, másfelől egy figyelemfelhívás, hogy a hallgató is »térjen magához«. Témája ellenére a dal nem egy szomorú merengés, inkább cselekvésre ösztönző anyag lett. A nyers hangzás is ezt erősíti, amellett, hogy az idén várható további újdonságaink hangzásvilágát is előrevetíti” – mondta el Horváth Barna, a zenekar gitárosa, és a dal egyik szerzője.

Az új szám húzása és a könnyed, vicces szófordulatok ugyanakkor jól tompítják az üzenet élét, így ez a dal arra is tökéletesen alkalmas, hogy a fejünket elvesztve, őrületeset bulizzunk rá!

 

A dal élő premierje május 20-án, most pénteken lesz a srácok koncertjén a Turbinában! Jegyek még elérhetők itt!