zenesz_logo.pngNégy év kihagyás után visszatért Christopher Michael Taylor, művésznevén SOHN.

Legújabb, különleges hangulatú dalának címe Figureskating, Neusiedlersee, melyhez az inspirációt Tom Waits Alice című szerzeményéből merítette. A cím pedig magyarul annyit tesz, hogy Műkorcsolyázás, Fertő-tó, és az ötlet SOHN személyes múltjából ered: a brit producer és dalszerző egy ideig Ausztriában élt. Maga a felvétel is ezt az időszakot idézi, sóvárgó visszatekintés egy múltbéli kapcsolatra és a kezdeti rózsaszín felhőkre. De benne van az a nyomás is, amit a szerelem intenzitásának fenntartásával kapcsolatban hajlamos érezni az ember.

„Az a metafora, hogy egy szerelmem nevét korcsolyázással a jégbe véssem, nagyon megérintett – annak a veszélye, hogy a jég végül beszakadjon alattam, minden ismétléssel nő. Nagyon tetszik ez a kép” – magyarázza SOHN.

 

A Figureskating, Neusiedlersee megjelenésével egyidőben SOHN azt is bejelentette, hogy 2018 óta először idén ősszel ismét turnéra indul az Egyesült Királyságban és Európában. A dátumok listáját ide kattintva lehet átböngészni, a hozzánk legközelebb eső helyszín Bécs. A londoni születésű SOHN, aki korábban hosszabb ideig Bécsben és Los Angelesben is élt, jelenleg a spanyolországi Katalónia fenyőerdőiben él, és régóta várt harmadik albumán dolgozik.

https://www.facebook.com/SOHN
https://linktr.ee/sohnmusic
https://sohn.ffm.to/figureskating