zenesz_logo.png



Hazánkban eddig soha nem látott, környezettudatos könnyűzenei fesztivállal várják idén nyáron először a zene és a csodálatos zöld, vízparti környezet szerelmeseit Ráckevén.

 kelemenkabatban 750x

Kelemen Kabátban

Részben napelemmel üzemelő étkezőkocsik és telefontöltő állomás, no plastic backstage, ökolábnyom csökkentés és faültetés minden 100 eladott napijegy után a környező településeken – csak néhány a Duna-Part Feszt vállalásai közül, amelyeket a szervezők és a fellépők is örömmel támogatnak.  A Duna-part Feszt július 28-tól július 30-ig tart, Ráckevén, a Savoyai-kastély parkjában. 

 newlevelempire 750x

 New Level Empire

Három napon keresztül a magyar könnyűzenei élet legnépszerűbb előadói adják egymásnak a színpadot Ráckevén, a Duna-part Feszten. Ez a fesztivál azonban más lesz, mint a többi: elhelyezkedése és környezete is egyedülálló, ezen felül pedig környezetbarát vállalásai konkrétak. Spaics Igor, a fesztivál egyik tulajdonosa és főszervezője elárulta, nincs jelenleg másik hazai fesztivál, amely akár a helyszínnel, akár a tavaink és vizeink ökoszisztémájával, annak fenntarthatóságával ennyire kiemelten foglalkozna. 

 hősök 750x

Hősök

„A környezettudatossághoz kapcsolódóan egy 12 pontos vállalási listát állítottunk össze. Ezek között szerepel például, hogy minden 100 napijegy eladás után 1 darab fát ültetünk a Ráckevei Önkormányzat által megjelölt helyszínen. A helyszínen kiépül egy napelemes rendszer, amely terveink szerint biztosítja majd az backstage áramfogyasztását a teljes fesztivál alatt, valamint napelemes telefontöltő is működik majd. Az eseményen új műanyag szemetet nem képzünk, kizárólag újrahasznosítható eszközök használata, „re-pohár” rendszer lesz a helyszínen. Az étkezés is csak papírtálca és fa evőeszköz felhasználásával történik majd, ami nem csak a vendégekre, hanem a teljes stábra, a fellépőkre is vonatkozik majd. Sok más mellett természetesen csak szelektíven gyűjtjük a szemetet, és azok, akik közösségi közlekedéssel érkeznek, egy kupont kapnak a bejáratnál a fesztiválkártyájukra” – mondta el Spaics Igor. 

 

annaandthebarbies 750x

 

A rendezvény környezettudatos vállalásai konkrétak, utólag számonkérhetőek és magukban hordozzák a következő évek során egyre erőteljesebb és hatékonyabb környezeti vállalásokat, folyamatosan egyre jobban kihangsúlyozva ezeket a résztvevők számára.

A fesztiválon színpadra lép Ákos, a Wellhello, Kowalsky meg a Vega, a Kaukázus, Dzsudló, az Anna and the Barbies, a New Level Empire, a Kelemen Kabátban és a Hősök. 

 

Duna-part Feszt – ZenÉljünk Zöldben!
2022. július 28-30.
www.dunapartfeszt.hu