zenesz_logo.pngMájus 10-től egész nyáron ingyenes szabadtéri koncertekkel és egy új kerthelyiséggel, a ZeneKerttel várja a látogatókat a Zene Háza.

A szabadtéri szezon is példázza a Zene Háza zsánerhatárokat elmosó attitűdjét, már a május 10-i nyitókoncerttel, amelyen a folkzenét, a jazzt és francia sanzonvilágot keresztező Ephemere lép fel. A jazzes világot másnap, május 11-én a Gyárfás István Trio is hozza, a szakma és közönség által is az elmúlt évek legjobb gitárosának tartott Gyárfás ezúttal a világban a legismertebb magyar gitáros előtt tiszteleg In Memoriam Szabó Gábor című estjével.

 

 

Május-júniusban zajlik a Házban a Városkapu: Debrecen elnevezésű sorozat, amelynek keretében Debrecen város zenei élete mutatkozik be színes programokon keresztül: a szabadtéren egy Made in Debrecen nevű popzenei showcase este május 17-én, öt feltörekvő debreceni előadóval (Balázs-Földi Virág, The Crams, Heavy Brains, Ex Anima, Nasiimov), illetve május 26-án debreceni kötődési dj-k (The Magic Track, Grabo’sky) szettjeivel.

 

 

A két debreceni esemény között, május 19-én indul a Magyar Zene Háza táncháza, először Csernók Klára és zenekara kíséretével és a Vastag Richárd-Horváth Klaudia páros tánctanításával. Május 24-én pedig a dj-estek is kezdetüket veszik, először a Budabeats kiadó feje, DJ Gandharva eklektikus szettjével. A hónap végén a családi programok is részben kiköltöznek a szabadtérre, először a Makám gyereknapi koncertje szól a kisebbeknek, Kimegyek holnap az állatkertbe címmel – és valóban: még ez a programpont is beleférhet a városligeti gyereknapba.

 

RT 550x

 

Júniusban, 14-én indul a Vibe Changers improvizációs, open mic-est sorozat, amelyet a Random Trip és a Seven Seconds In the Future improvizációs csapatok hoznak tető alá egyesítve erőiket, és amelyből összesen hat alkalom lesz a nyár folyamán, mindig más vendégekkel és remélhetőleg mindig sok vállalkozó kedvű open mic-olóval. Lesz egy Eklektíva elnevezésű dj-est sorozat is, az ASAN Budapest prezentálásában mindig más vendégekkel (június 17-én Petrányi Zsolttal, 18-án Cadikkal). A június végén a házban zajló Intermezzo Fesztivál MOME X MZH-nak is lesz szabadtéri, ingyenes ága (június 23-án ONE AB- és Filipvariál-, június 24-én Galactic Jackson-, OIEE dj-szettel). És persze folytatódik a táncház (június 16-án a Mártones zenélésével), a családi rendezvények sora (Csillagkapu), lesznek klasszikus zenei (DuoCorde), folkjazzes (Bolyki Sára – Várallyay Petra), valamint globálzenei (Nasip Kismet) koncertek is. Hogy aztán a nyár fő részében, július-augusztusban és szeptember első felében még tovább szélesedjen a kínálat filmvetítésekkel, némafilmekhez társított klasszikus- és kortárszenei produkciókkal, szombatonként sokrétű nyári szabadtéri családi programokkal és rengeteg további koncerttel és dj-szettel.

A részletes május-júniusi program

További részletek a www.magyarzenehaza.com weboldalon és a Magyar Zene Háza Facebook, illetve Instagram-oldalán.