zenesz_logo.png



Megjelent a debreceni Kertekalatt első nagylemeze Újidők címen, amit május 11-én Budapesten az A38 Teraszon mutatnak be a Magidom vendégeként.

 

KA 750x

 

A Kertekalatt 5 fiatal egyetemista srácból áll, ahol az egy zenekarra jutó Péterek és Gergők száma az országban talán a legmagasabb. 2020-ban a Május című dalukkal mutatkoztak be a nagyközönségnek és nem titkolt céljuk volt már akkor is, hogy a legjobbak legyenek, mondhatni „kertek alatt” szeretnének eljutni a szakma csúcsára. Ezzel az ambícióval hozták el az első nagylemezüket, amit egy hosszú alkotási folyamat előzött meg:

„Éppen két éve történt, hogy a járvány hömpölygő hullámai között félve leforgatott debütáló videoklipünket nyilvánosságra hoztuk. A Május és az azt követő dalok esetében is rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a közönségtől, egyfajta megerősítésként, hogy talán van értelme annak, amit csinálunk... 2020 őszén a Hangfoglaló Program során nagy meglepetésünkre a szakma is úgy ítélte, hogy ebben lehet valami, így valamelyest felvértezetten vághattunk neki első lemezünk elkészítésének. Szokásunkhoz híven persze ezt sem siettük el, a felvételek nagy részét magunk igyekeztünk megoldani, ami alatt mi és a dalok is rengeteget formálódtak. Úgy érezzük, most végre a csillagok állása is olyan, hogy nyugodt szívvel tudjuk átnyújtani nektek legújabb dalainkat és egyben első lemezünket" – árulta el Borics Peti a zenekar gitáros-énekese.

 

 

A lemez előfutára az Akkor még nem tudtam már ősszel megjelent és át is lépte a zenekar számára bűvös 40 000-es megtekintést YouTube-on.

„Tervben vannak még kisebb, nagyobb videóklipek, amiket hamarosan csepegtetünk a közönségnek, de első körben nem szerettük volna elvenni a figyelmet a dalokról magukról, mert szerintünk azok a legfontosabbak. Reméljük sokan tudnak hozzájuk kötődni, mert nekünk szívünk-lelkünk benne van most ebben az anyagban – tette hozzá Pless Gergő billentyűs.

A lemez egyik különlegessége, hogy egy közreműködő előadó is részt vesz benne, aki több szálon kötődik a zenekarhoz.

Kedves hugicám, Nelli is beszállt az alkotási folyamatba a ’Változnom’ című dalnál, aminél egyből éreztük, hogy ennek egy duettnek kell lennie. Elég kézenfekvő volt a másik szobából áthívni, hogy énekelje fel és a végeredmény pedig magáért beszél. Persze a srácok sem bánták, hiszen nagyon jó a kapcsolat közöttük” – jegyezte meg Bíró Gergő a zenekar basszusgitárosa és Nelli testvére.

A csapatot következőleg május 11-én a budapesti lemezbemutató koncerten lehet megnézni.

Esemény: https://www.facebook.com/events/275768971415659
Facebook: https://www.facebook.com/kertekalattzenekar
Instagram: https://www.instagram.com/kertekalattzenekar
YouTube: https://www.youtube.com/c/Kertekalattzenekar
Spotify: https://open.spotify.com/artist/07GxigvbhqXSdkl9dhR3tk