zenesz_logo.png



A japán zongorista, Makoto Ozone, és a magyar vibrafon- és marimba-játékos, Szaniszló Richárd a Magyar Zene Házában ad közös koncertet – először játszik együtt a duó ebben a nemzetközi koprodukcióban.

Mindketten egyaránt erősen kapcsolódnak a klasszikus és jazz hagyományhoz is, a két világ találkozása tehát jellemzője játékuknak, ahogyan természetesen az improvizáció is, így ez az est garantáltan egyedi, és a maga nemében megismételhetetlen lesz.

SZH 550x

Szaniszló Richárd

Makoto Ozone és Szaniszló Richárd ismertsége 2004-re nyúlik vissza, amikor a zongorista 2004-ben Budapesten koncertezett Gary Burton vibrafonossal, és a magyar zenész interjút készített utóbbi hangszeres társával. Makoto Ozone a japán jazz egyik kiemelkedő zongoristája, a Grammy-jelölt zenész a nyolcvanas évek óta meghatározó a hangszerén, játszott Chick Coreával, Branford Marsalisszel, legismertebb módon Gary Burtonnel, a vibrafon egyik legendájával, akinek játéka Szaniszlóra is nagy hatással volt.

A magyar vibrafonos mások mellett zenélt már David Friedmannal, Mitchael 'Patches' Stewarttal, Eric Truffazzal, Michael Urbaniakkal. Ozone mostanság a jazz és a klasszikus határterületein alkot, Szaniszló pedig klasszikus végzettségű zenész, így a közös nyelv máris adott a koncerthez. A nagyzenekarra is komponáló zongorista ezúttal kicsiben, duóban játszik, először a magyar vibrafonossal, akivel régóta ápolják kapcsolatukat, rokon lelkek, de ezt koncerten most először mutathatják meg.

 

makoto ozone es szaniszlo richard koncertje

 Makoto Ozone

„Sosem játszottunk még együtt, mégis olyan, mintha játszottunk volna már. Ez a garancia az összhangra, ami ott születik majd a színpadon” – mondja Szaniszló Richárd az együttműködésről. A fellépést természetesen közös budapesti próba is megelőzi majd, de a jazzre jellemző rögtönzés ezúttal is döntő lesz az egészen biztosan egyedi, egyszeri este során.

 

 

https://www.facebook.com/richard.szaniszlo.7
https://www.facebook.com/makoto.ozone.1
https://magyarzenehaza.com/