zenesz_logo.pngA kétszeres Grammy-díjas jazzlegenda, a világ egyik legtehetségesebb basszusgitárosa, Marcus Miller ősszel a Dürer Kertben koncertezik.

Felsorolni is nehéz lenne hány lemezen működött közre és mennyi film zenéjét jegyzi tizenhárom szólóalbuma mellett. Most, különleges körülmények között, igazán közelről élvezhetjük a legendás zenész koncertjét, aki két egymást követő estén, október 24-én és 25-én játszik a Dürer Kertben.

Marcus Miller igazi multiinstrumentalista: tanult klarinéton, játszik basszusklarinéton, zongorán, szaxofonon és gitáron is. Legtöbben azonban Miles Davis és David Sanborn basszerosaként ismerik. Session zenészként is szinte megszámlálhatatlan mennyi előadó lemezén működött közre és ugyancsak hosszan sorolhatnánk produceri kreditjeit is.

 Thierry Dubuc Marcus1 800x

 Fotó: Thierry Dubuc


Dolgozott Beyoncé, Elton John, Frank Sinatra és Aretha Franklin lemezein is. A világ egyik legtehetségesebb zenészeként tartják számon, számos díjjal is elismerték munkásságát, köztük több Grammy-jelöléssel és két Grammy-díjjal. Filmes közreműködéseinek listája is igen hosszúra nyúlik.

1983-ban adta ki első szólóalbumát, amelyet azóta tizenkettő másik követett, a legutolsó a 2018-ban megjelent Laid Back volt, amely mind a közönség, mind a szakma elismerését kivívta. Bizonyára erről is halhatunk majd dalokat a klasszikusok mellett a kétestés klubkoncertjén a Dürer Kertben.

 

 

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
Marcus Miller (US) - kétestés klubkoncert
Helyszín: Dürer Kert
Időpont: 2022. 10. 24-25.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/373146157815525/373146161148858
Jegylink: https://tixa.hu/marcusmiller_2022_newbeat