zenesz_logo.png



Hiánypótló fesztivállal várják idén nyáron először a zene és a csodálatos zöld, vízparti környezet szerelmeseit Ráckevén.

 Ákos

 

A Duna-part Feszt július 28-án nyitja meg kapuit Ráckevén, a Savoyai-kastély parkjában és július 30-ig tart. Három napon keresztül a magyar könnyűzenei élet legnépszerűbb előadói adják egymásnak a színpadot Ráckevén, a Duna-part Feszten. Az idén első alkalommal megrendezett fesztivál több ponton is eltér az eddig megszokott hazai fesztiváloktól. Elhelyezkedése és környezete is egyedülálló, ezen felül pedig környezetbarát vállalásai konkrétak. Spaics Igor, a fesztivál egyik tulajdonosa és főszervezője elárulta, 7500 m2-en napi 8000 főt várnak az első Duna-part Fesztre. 

 

Kow

 

Úgy gondoljuk, hogy a közép-magyarországi régiónak eddig nem volt ilyen jellegű rendezvénye, pedig itt minden adott ahhoz, hogy egy színvonalas, mégis élhető léptékű fesztivált hozzunk létre. A Ráckevét körülölelő természeti szépségek, a vizek közelsége, történelmi múltja és emlékei miatt méltán a régió egyik legkiemelkedőbb települése, korábban megkapta a »Kultúra városa« címet is.

 Kaukázus 800x

 

A fesztivált Ráckeve legimpozánsabb épületének, a Savoyai-kastélynak a parkjában rendezzük meg, nincs jelenleg másik hazai zenei fesztivál, aki akár a helyszínnel, akár a környezettel, akár vizeink fenntarthatóságával ennyire kiemelten foglalkozna. A rendezvény környezetbarát vállalásai konkrétak, utólag számonkérhetőek, és magukban hordozzák a következő évek során egyre erőteljesebb és hatékonyabb környezeti vállalásokat, folyamatosan egyre jobban kihangsúlyozva ezeket a résztvevők számára. A Duna, a Duna-part bevonása a fesztivál életébe, a vízpart közvetlen találkozása a résztvevőkkel, a ráckevei Duna-ág tényleges értékeinek, természeti szépségeinek bevonása a rendezvény tényleges látvány- és hangulati elemeibe máshol nem látott egyedi hangulatot és élményt tartogat minden kilátogatónak” – mondta Spaics Igor. 

 

Dzsudló 800

 

A fesztivál színes programmal várja majd az ide látogatókat. Minden nap 17.00 órakor nyit, és az első fellépők 17.15 órakor lépnek színpadra. A fellépők között lesz: Ákos, a Kowalsky meg a Vega, a Kaukázus, Dzsudló, az Anna and the Barbies, valamint sok más népszerű hazai előadó.

 

AATB 800x

 

 Duna-part Feszt – ZenÉljünk Zöldben!
2022. július 28-30.
www.dunapartfeszt.hu