zenesz_logo.pngTemesi Berci a Budafoki Dohnányi Zenekarral élőben adja elő Symphosium 40 című dupla lemezét április 13-án a Klauzál házban.

Temesi Berci Symphosium 40 albumborito 550x

 

Temesi Berci 2020-ban, negyvenedik születésnapjára készült el az azóta Fonogram-díjat elnyert Symphosium 40 című dupla lemezével, amellyel egy nagyszabású, másfél évig tartó projekt végére tett pontot. Három országból csaknem száz közreműködő részvételével készült, a Music Fashion Kiadó gondozásában megjelent dupla album egyik korongján instrumentális, a másikon pedig vokális szerzemények hallhatóak szimfonikus hangszerelésben.

A Magyarország egyik legfoglalkoztatottabb, legelismertebb basszusgitárosának, dalszerzőjének, zenei rendezőjének albumán közreműködő komolyzenészek az ország legismertebb szimfonikus zenekarainak tagjai, akik ebben a felállásban kizárólag ezért az albumért játszottak együtt. A többi közreműködő a jazz- és a popzenei szcéna elismert szerzői, szövegírói, hangszeres zenészei, énekesei. A zeneszerzők Temesi Berci és Bubenyák Zoltán – aki a hangszerelésért, a mixelésért, a masterelésért is felelt –, de egyes dalokban szintén közreműködött zeneszerzőként a svéd szerzőpáros, Andreas Björkman és Adriana Pupavac, valamint Nagy Laci Gitano, aki az egyik dalban gitározik is. Szolnoki Péter, a Bon Bon zenekar énekese ezúttal fuvolán is játszik, hegedül a lemezen Ferencz Péter „Peet”, a Peet Project zenekar alapítója, valamint trombitán játszik Fekete-Kovács Kornél, a Modern Art Orchestra művészeti vezetője. A hangszerelést a Budafoki Dohnányi Zenekar karmestere, Werner Gábor készítette.

„E műfajban a szellemi »lakoma« – beszélgetés, az eszmecsere ideális közege teremtődik meg, a leplezetlen megnyilatkozás, a rögtönzés őszinte pillanatainak varázsával. A »lakoma« résztvevői magvas filozofikus eszmecseréket folytatnak kortárs klasszikus, pop és jazz műfajon belül a hangszerek segítségével” – olvasható a lemezborítón.

Symphosium 40 lemezbemutato pplakat 2 550x

 

Az énekes korong szövegeit Lombos Márton, Kálmán Tamás és Nagy Kristóf Bozont írta, a dalokat Veres Mónika Nika, Szolnoki Péter, Kálmán Tamás, Bencsik Tamara, Vavra Bence, Berkes Olivér, Temesi Berci, Nagy Laci Gitano énekelte el.

Ezt az albumot fogja bemutatni Temesi Berci április 13-án, szerdán a Klauzál ház színpadán mégpedig a Budafoki Dohnányi Zenekarral kiegészülve. Vendégként olyan előadók csatlakoznak hozzájuk, mint Szolnoki Péter, Bencsik Tamara, Kálmán Tamás, Vavra Bence, Nagy Laci Gitano, vagy éppen Csányi István. „Sajnos a világjárvány nem tette eddig lehetővé, hogy élőben mutassam be ezt a rendhagyó lemezt. Most végre eljött az ideje, nagyon hálás vagyok érte” – árulta el Berci.

A koncertre a jegyek már elérhetők a jegy.hu jóvoltából.   
https://klauzalhaz.jegy.hu/program/symphosium-40-dohnanyi-132188/793820
Esemény a Facebookon:        
https://www.facebook.com/events/1364907227255671/  
Symphosium 40 album:        
https://shop.musicfashion.hu/index.php?id_product=91&controller=product     
Berci ötödik nagylemeze, a „Time Is Not a Magazine”:       
https://shop.musicfashion.hu/index.php?id_product=96&controller=product     
Berci az Instagramon:           
https://www.instagram.com/temesiberci/