zenesz_logo.png



Miviana újdonsága, az Éjjelente egy számára nehéz időszakban, mindössze három perc alatt született meg.

MIVANA-t több produkcióból (többek között 4S Street, Audiopoeta, Omega, Zenél az utca) is ismerhetik a zenekedvelők, ám közönségét alighanem saját YouTube csatornájának köszönheti, ahová népszerűbbnél-népszerűbb cover anyagokat készít. Egyik legkedveltebb feldolgozásával (Dancshow - MILLIOMO$) 283 ezer nézőt vonzott erre a platformra. A fiatal dalszerző, énekes zenéjének különlegességét az adja, hogy nem szeretné magát egyetlen stílusba beskatulyázni, bátran kísérletezget, illetve többek között hegedűn és brácsán is játszik.

IMG 9921 800x

 

Miviana újdonsága, az Éjjelente egy számára nehéz időszakban, mindössze három perc alatt született meg. „Egy üres lakásban álltam, vártam a tulajra, hogy a kulcsok átadásra kerüljenek. Hamarabb odaértem mindenkinél. Sétáltam a falak között, latolgattam a történéseket: Biztosan ez-e a helyes döntés? Megrohantak az emlékek, igyekeztem nem megfulladni a súlyuk alatt. Próbáltam előre tekinteni, felszívni magam, azt mutatni, hogy velem minden rendben. Nem volt tudatos, de végig dúdolgattam, hol halkan, hol hangosan, így enyhítettem a fájdalmam. Élveztem a tér akusztikáját, hogy az üresség visszaverte a tiszta hangokat. Nem hittem magam áldozatnak, képes voltam haragudni, megélni a folyamatot. Egy pillanatra sikerült, egy 3 perces pillanatra. Elkészült a teljes dal, szöveggel, dallammal, szerkezettel. Az utolsó hangjegyzet felvétele után fordult a kulcs a zárban” – kezdte a szám történetét MIVIANA, aki nem akar több személyes információt átadni az ihlet forrásáról, hogy ez a dal mindenkinek azt adja, amit a hallgatás során felfedez önmagában, a szövegben, a dallamokban.

A fiatal előadó szerzeményei a telefonját követően Kiss Petivel (The Pontiac) találkoznak először, aki nagyon jól érzi a lány világát. Kölcsönösen nyitottak egymás instrukcióira, ötleteire, véleményeire.

„Ennél a dalnál azt éreztem, hogy annyira a szöveg a fontos számomra, hogy a gitáron kívül nem is szeretnék bele mást. Aztán rájöttem, hogy hiába van bennem ez a »kevesebb több« érzés, kell egy kis fűszer. Így érkezett mellém levipassed, majd Thpcmkr is” – tette hozzá.

 


Bár a dal váza bár három percen belül megszületett, végleges formáját több mint másfél év után nyerte el. A hozzá készült klip sem jött össze első nekifutásra, több anyag forgott, több héten át, rengeteg megbeszélés, hajnali kelés, utazás, ötletelés után a harmadik verzió, a harmadik forgatás eredménye az, amit most láthatnak a nézők. Ekkorra MIVIANA a saját kezébe vette az irányítást, maga kezdte el rendezni a klipet, amelyben végső segítségét Hitka Balázs (operatőr), valamint Kur Viktória jelentette. MIVIANA ruháját KimonoDasFanni munkája jelenti, a sminkben pedig Bánki Eszter segítette.

Az énekesnő az utóbbi időben külsején is változtatott, habár azok, akik régóta követik munkásságát, annak nem ismeretlen ez a rasztás forma.

Miviana hangszeren 450x

 

„A dal születésekor történt rengeteg felkavaró esemény után indult a Covid helyzet, teljesen elveszve éreztem magam. Lehetőségek, pénz nélkül sokáig minden egy küzdelem volt. Mégis igyekeztem minden nappal egy picit közelebb kerülni ahhoz, hogy rájöjjek ki is vagyok, mit akarok. Mindig is szerettem variálni a kinézetemet, sokáig úgy voltam vele, hogy ez az útkeresésem része. Most mégis arra kezdek rájönni, hogy ez csupán egy eszköz, amivel önkifejezhetek. A változatosságot mindig nagyon szerettem, szívem szerint egyik nap rövid, másik nap hosszú hajam lenne, egyszer rózsaszín, aztán pedig fekete. Meglátjuk fél év múlva hogyan nézek ki” - mesélte végül nevetve.       

MIVIANA igyekszik az eddigieknél aktívabb lenni, több dal kiadása is a tervei között szerepel. Az énekesnő megtalálta zeneileg is önmagát, egy sokkal kiforrottabb irányban kezd el mozogni. Aki kíváncsi erre a tehetséges lányra, az többek között március 26-án, a pápai Nekünk 8-ban, este 21 órától megismerheti ezt az irányt az év első teljes zenekaros MIVIANA koncertjén.

MIVIANA a YouTube-on:       
https://www.youtube.com/channel/UCPXxHX6Mf9vjPoNQbaeT1dg/videos        
MIVIANA Instagram: 
https://www.instagram.com/miviana_official/

Fotó: Magyar Sára