zenesz_logo.png



A TAO zenekart Hegyi György (Emil. RuleZ!) dalszerző-basszusgitáros alapította 2020-ban, a zenekar jelenleg a Próbaidő c. lemezén dolgozik.

A lemez a főszereplője Kati, egy huszonéves, vidéki lány. A történet dióhéjban: Kati állást szerez egy budapesti bank központjában, és lelkesen nekilát, hogy kialakítsa a felnőtt életét. A lemez tizenkét dalát podcast-töredékek kötik majd össze, így bontakozik majd ki Kati budapesti „partraszállásának” és próbaidejének története. Ennek a történetnek a folytatása az Otthoni kert, ami Kati honvágyáról szól.

 

TAO 2022 800x

 

Sokan tudjuk, milyen érzés felköltözni egy kisvárosból a Budapestre. A nyüzsgő pesti éjszakai élet a folyamatos kalandok, no meg izgalmak az elején magával ragadják az embert. De idővel azért elkezdenek hiányozni az otthoni dolgok. Kati esetében ez egy bizonyos fa, ami a kertjükben áll. Azon a fán kuksolva olvasta először a Mary Poppinst, majd később Radnótit is. És bár tényleg kellemes kiülni egy pesti parkba egy papírpoharas kávéval, az otthoni kert egészen más.

 


A március 22-én megjelenő Próbaidő egy igazi konceptalbum. A dalok között Kati podcastokban mesél pesti életéről - először csak az otthonmaradottaknak, később már sok ismeretlen ismerősnek.

Facebook
YouTube
Instagram