zenesz_logo.png



A hard- alternatív- és garagerock műfajait vegyítő Butterbros zenekar másfél éve kezdte meg pályafutását Budapesten.

A trió azóta két kislemezt és (a szóban forgó, cikkünkben debütáló klippel együtt) két zenés videót tudhat maga mögött. A Devil’s Pact című számot az együttes Spotify-on, a Szar Kedvem Van című kislemezén jelentette meg 2021 decemberében.

Maga a dal szövege alapján leginkább egy ’80-as évekbeli rockslágert juttathat eszünkbe, azonban szarkasztikusságának köszönhetően, fel sem merül a hallgatóban, hogy egy komoly műről lenne szó. Zeneileg külön érdekesség, hogy a számban a dob és a basszusgitár dominál – a gitárt csak pár másodpercig észlelhetjük. A klip alapvetően mellőzi a vágásokat, és ezzel az egy-snittes hatással igyekszik egy valódi Butterbros koncertre repíteni a nézőit. Erre nagyban rásegít a helyszín atmoszférája (Katakomba Pinceszínház), és Márkus Lőrinc (Video Maker Division) kiemelkedő operatőri munkája.

Ezenkívül persze a fiúktól megszokott módon található egy-két különlegesség is: ilyen például Kurt Kobak, a 3D-nyomtatott inka halálsíp, aki „szólóénekel” a szám breakdownjában. Ajánljuk a videót a régi korok szerelmeseinek, a koncertkedvelőknek, és mindazoknak, akik szeretik nem túl komolyan venni a dolgokat.

 

 

A Butterbros zenekar március 4-én, pénteken lép fel az Auróra klubban.

Facebook: https://www.facebook.com/butterbrosband
Instagram: https://www.instagram.com/butterbrosband/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6DgUv703ol9CLxVTAr1EZ5