zenesz_logo.pngTóth Péter, a Nortyx Stúdió hangmérnöke producerként és hangszerelőként is jegyzi az Ide tartozom című dalt, amit a The CrossOvers-szel közösen vettek fel.

A dalt a stúdióba járó zenészekkel együtt hozták létre, pusztán a zene és a haza szeretetétől vezérelve. A stílus könnyen emészthető pop, de vannak benne bőven komolyzenei és rock elemek is, mivel a művészek zenei szcéna különböző területeiről érkeztek.

blog 69 850x


A dal története Tóth Péter, hangmérnök és producer szemszögéből:

„Hangmérnökként rengeteg zenét veszek fel, és hallok, de sajátra ritkán jut idő. Idén úgy éreztem, hogy itt az ideje az első igazán komoly projektbe belekezdeni, összerakok egy dalt, aminek én leszek a producere, és ötletgazdája. A téma egész egyszerűen a hazaszeretet, mindenféle politika és párthoz való tartozás nélkül, szerettem volna megfogalmazni, miért szeretem én Magyarországot. Egyik kedvenc kortárs zeneszerző barátomat, Ötvös Gábort kértem fel a dal zenéjének megírására, a pop keretein belül, de azért mégis komolyzenei szemlélettel. A témát kicsit kibontva megkértem Deák Ákos barátomat, hogy írjon nekem egy dalszöveget, a tőle megszokott pimaszsággal fűszerezve.

A dalszerkezet birtokában elkészítettem a hangszerelést, beleértve a dobokat, gitárokat, basszusokat, és mindent, ami kell egy jó zenéhez. A zenei alap körvonalazódása után kerestem a dalhoz illő énekhangot, így esett a választás Raczkó Enikő (Enci) énekesnőre, aki örömmel vállalta a feladatot. Az ötletcsíra kivirágzásához nem is kellett több, mint 4 hét. A végeredményt pedig itt láthatjátok! Köszönet mindenkinek, aki beletette munkáját, ötletét vagy bíztatását ebbe a dalba: Ötvös Gábor, Raczkó Enikő, Deák Ákos, Tóth-Soltész Marianna, Szimicsevics Judit, Tornai Zsolt”.

 

Zene, zongora: Ötvös Gábor
Ének: Raczkó Enikő
Hangszerelés, producer: Tóth Péter (NortyxPepe)
Szöveg: Deák Ákos
Fuvola: Szimicsevics Judit
Háttér vokál: Tóth-Soltész Marianna

Spotify megjelenés február 28-án.
YouTube: https://youtu.be/Cf-mA0zQW3I