zenesz_logo.png



A népzenei elemekkel átszőtt Fújhat a szél! bármelyik korosztálynak inspiráló lehet…

Új tehetséggel gazdagodott a hazai popszakma, ugyanis Balázs-Földi Virág dalai egyre népszerűbbek a közösségi videómegosztókon. Ez nem is meglepő, hiszen a törékeny, fiatal, debreceni származású énekesnő nem riad vissza a kihívásoktól sem, ha zenéről van szó. A sík alföldi tájat maga mögött hagyva meg sem állt a tarcali bányató környéki sziklákig.

A Fújhat a szél című szerzemény fülbemászó zenéjét Gerendás Dániel dalszerző-producer készítette, aki nem ma kezdte a szakmát: dobosként már több hazai formációban is megfordult korábban, és erősítette a The Biebers, a Follow The Flow és a Margaret Island csapatát is.

Balázs Földi Virág 2 800x

 

A slágergyanús szerzemény szövegének kreatív sorait Hujber Szabolcs írta, akinek számos Margaret Island, Vastag Csaba, vagy Magashegyi Underground dalszöveget is köszönhetünk. A zenei berkekben már jól ismert dalszövegíró elmondása szerint könnyű volt Virággal a közös munka, ugyanis azonnal ráéreztek egymás személyiségére és együtt álmodták meg a debreceni tehetség legújabb dalát.

Egy elég őszinte beszélgetés Virággal segített magam elé képzelni azt a világot, amelyben aztán láttam őt a vágyaival és a problémáival, és személyiségének törékeny erejét megtapasztalva elő tudtam hozni magamból azokat a képeket, kifejezéseket, amelyek ezt a mikrokozmoszt a lehető legjobban visszaadják” – jegyezte meg Hujber Szabolcs.

Ez a különleges hangi adottságokat igénylő és mély érzéseket kiváltó, mégis pörgős dal bizonyára Virág karrierjének fontos lépcsőfoka.

Virág egy különleges stílust képvisel, érezhető a népzenei múltja és ezt előszeretettel használja a könnyűzenében is. A dalszerzésnél próbálom mindig az adott előadó személyiségéhez írni a zenét, így történt ennél a dalnál is, ahol ötvöztem a népzenei dallamokat a modern popzenei megszólalással. A dal hangszerelését Puskás Ádám Dániellel közösen valósítottuk meg” – fogalmazta meg a producer és zeneszerző, Gerendás Dániel, akihez nagyon közel áll ez a dal.

 Gerendás Dániel 550x550

Gerendás Dani

A dal születésének körülményeire is hatással volt a pandémia, ami a fiatal énekesnő generációjának még inkább megnehezítette az útkeresést.

„Dalaim szövegét és hangulatát, saját élethelyzeteim határozzák meg. A Fújhat a szél! esetében ez még inkább igaz, ezért én csak úgy hívom: életdal. Hiszen benne van az élet minden fájdalma, az emlékek a múltunkból, dolgok, amelyek nyomasztanak bennünket, de ezzel együtt a másik oldalon megjelenik a megkönnyebbülés, az elengedés, a megbékélés, amely boldogsággal tölt el. Ez a felszabadító érzés a kulcsa ennek a dalnak, ezért tud kiszakítani a Fújhat a szél! engem és a hallgatókat is a hétköznapokból és azok gondjaiból” tette hozzá Balázs-Földi Virág.

 

 

Hogy mit tartogat a jövő a fiatal lány számára? A kihívásokat kedvelő, vagány énekesnő legközelebb is magasra teszi a lécet, hiszen már új dalán gondolkodik: „Még az is lehet, hogy a következő dalomban és klipemben a víz szeretete is szerepet kap, így a forgatás során lehet, hogy egy vitorlázó repülőben suhanunk majd a zenekarral a Balaton fölött, de még az is elképzelhető, hogy egy hajóról vagy sup-ról énekeljük el a legújabb dalt"– mondta Balázs- Földi Virág. Utóbbira nagy esélyt látunk, mivel Virág már évek óta hivatásos és eredményes versenyzője a Kék Szalag vitorlásversenynek.

Facebook:  https://www.facebook.com/balazsfoldivirag/