zenesz_logo.png



A nagy múltú amerikai hangszergyártó, a D'Angelico Guitars kérte fel a Dirty Slippers frontemberét.

Lobó-Szalóky Lázár és a Dirty Slippers a koronavírus járvány ellenére rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött, hiszen három sikeres videóklipjük jelent meg és került fel különböző országos- és regionális slágerlistákra (Rendetlen gyerek, Mennyország kapujában és a legutóbbi, Magány és én). Augusztusban pedig egy hetet töltöttek Londonban, ahol a legendás Abbey Road stúdióban rögzíthettek angol nyelvű dalokat a Vársz Valahol című, a tervek szerint áprilisban megjelenő nagylemezükre. 

Lázárt azonban újabb elismerés érte, a New York-i D'Angelico Guitars hivatalos „artist”-ja lett, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az 1938-ban alapított amerikai gitár márka „arca”, művésze lett. Az idén 90 éves D'Angelico Guitars annak ellenére, hogy hazánkban csak néhány éve kapható, hivatalos magyar képviselete a Mezzoforte Hangszeráruház, a nemzetközi piacon ismert és elismert cég és számos gitáros előszeretettel használja, úgy, mint Eric Clapton, Chet Atkins vagy az amerikai rocksztár Daughtry. 

 

lazar dangelico premier dc 1 850x

 

Lobó-Szalóky Lázár érdekes részleteket osztott meg velünk a gitárok kapcsán: 

„Nagyon boldog vagyok, hiszen az elmúlt héten felkerültem a D'Angelico gitár oldalára, olyan kedvenceim mellé, mint Daughtry, Jack Johnson vagy épp a pár éve a Sziget nagyszínpadán fellépő, The Kooks frontember, Luke Pritchard. Túlzás nélkül állíthatom, hogy egy álmom vált valóra és nagyon hálás vagyok érte. A kapcsolatunk úgy kezdődött, hogy a D'Angelico Instagramon lájkolta egy fotómat, hiszen számos olyan hashtaget használok, amivel több külföldi, szakmabeli embert kívánok elérni. Utána kezdődött a levelezés, majd megkérdezték, melyik gitár tetszene nekem, egy hétre rá megérkezett a Premier DC-m, kék színben, amivel azonnal színpadra is álltam. A juharfa test és a Seymour Duncan pickup-ok nagyon részletgazdag, gyorsan induló hangot eredményeznek szólóknál ás akkordozásnál is, ami fontos volt nekem, mert nem szeretem, ha nem fürge a hangindítás és ha koszol a pickup, ezáltal megzavarja a közérthetőséget.” 

Ezt követően pedig Lázár egy elektroakusztikus gitárt is kapott a cégtől, egy Excel Bowery-t, amellyel a legújabb daluk, a YouTube-on már 100 ezer megtekintésnél járó, Magány és én is készült. 


https://www.facebook.com/dirtyslippers