zenesz_logo.png
Immáron hetedik alkalommal került megrendezésre az Év Fiatal Jazz-zenésze verseny a Magyar Jazz Szövetség szervezésében a Budapest Jazz Clubban.

 

272111678 459562418993037 1757551107192492376 n

 

Az októberi felhívásra jelentkezők közül szakmai zsűri választotta ki azt a nyolc zenészt, aki a döntőbe jutott. A nyilvános döntőre 2022. január 30-án került sor a Budapest Jazz Clubban. Minden fellépő versenyző két számot adhatott elő, az általuk előre leadott listából, amelyből az egyiket a versenyző, a másikat pedig a zsűri választotta ki.

A döntőben a HunJazzFed Quartet kísérte a versenyzőket, amelyből a három muzsikus a zsűri tagja: Bágyi Balázs – dob, Elek István – szaxofon, Pintér Zoltán – zongora. Nagybőgőn Oláh Péter működött közre. A döntőbe a következő nyolc zenész jutott:

Virág Benedek – gitár (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem)

Tűzkő Salamon – trombita (University of Music and Performing Arts Graz/ Universität für Musik und darstellende Kunst Graz)

Éles Máté – dob (Egressy Béni Református Művészeti Középiskola)

Sárközi Edina – ének (Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium)

Papp Tamás – zongora (University of Music and Performing Arts Graz/ Universität für Musik und darstellende Kunst Graz)

Veininger Kristóf – szaxofon (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem)

Vörös Zsolt – basszusgitár (Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium)

Majsai Roland – dob (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem)

Az idei versenyben újdonság volt, hogy külföldi oktatási intézményekből is jelentkezhettek versenyzők. További újdonságot jelentett, hogy a verseny győztesei 150-150.000.- Ft összegű pénzjutalomban is részesültek, továbbá az R55 Music Store üzletében egy 10%-os vásárlási kedvezményt is igénybe vehetnek.

Sárközi 450x

 

A szakmai díjat Sárközi Edina énekes, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium tanulója nyerte, aki az After You’ve Gone című dalt, majd pedig a Lover, Come Back to Me című standardet adta elő. Sárközi Edina 1997. április 14-én született Budapesten, 13 éves korában kezdett el klasszikus hangképzést tanulni. Jelenleg a Bartók konzi jazz tanszakára jár, tanárai Lakatos Ágnes és Urbán Orsi.

 

Roland Majsai 575x

 

A közönség díját Majsai Roland dobos, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója hozta el, ő a Someday My Prince Will Come című standardet és a Moose the Mooch című Parker szerzeményt adta elő. Majsai Roland 1998. október 26-án született Budapesten, 11 éves kora óta tanul dobolni. Tanárai közül Geröly Tamást és Jeszenszky Györgyöt említenénk. Roland pillanatnyilag több formációban is játszik, ezek közül a Symbiosis 5 és a Majsai Roland Standard Triót emelnénk ki, de nem hagyhatjuk ki édesapjának, Majsai Gábor énekesnek a zenekarát sem.

 


A nyerteseknek gratulálunk, és további sikereket kívánunk.