zenesz_logo.pngLegutóbb októberben írtunk a Nest of Plagues zenekarról, akkor 18 karikás Struggle című klipes daluk kapcsán, amelyet szintén a második albumuk előfutáraként mutattak be.

 

 

„Az Unimprint már a hatodik single a jövőre megjelenő To Kill a God című 2. albumunkról. A dal azokról a stigmákról szól, amiket a társadalom helyez a mentális nehézséggel küzdő emberekre. Azt a harcot mutatja be, ami egyszerűen elkerülhető lenne egy megfelelő szociális háló és pozitív hozzáállás kialakításával” – nyilatkozta Kövecses Evelin gitáros.

A Nest of Plagues modern deathcore/metalcore zenekart 2014 júniusában alapította Ivanics Dániel (vokál, basszusgitár), Breier Máté (gitárok), Nyerusaji Márkó (gitárok) és Fűr Balázs (dobok).  A kezdeti kísérletezés után Márkó gitáros posztját Bölcskey Tamás vette át 2014 októberében. A zenekar a közös munka tényleges kezdetét ettől a ponttól számítja.

A zenekar a kezdeti elképzelések alapján a súlyosabb deathcore stílust keveri metalcore és groove metal elemekkel, melyet különböző technikájú hörgéssel és rekedt, dallamos énekkel egészítenek ki. Az idő előrehaladtával zenéjükben egyre több teret kaptak a modern keyboard és sampler hangzások. A szövegek olyan emberi érzésekből merítenek, melyek uralják az ember minden cselekedetét és gondolatát. 2018-ban jelent meg első albumuk End Of The Comedy címmel, majd 2019 decemberében látott napvilágot első videóklipjük, ami a Memento For Her Deeds című számhoz készült. A Nest of Plagues a koncertezés mellett második nagylemezén dolgozik, melyről sorban, egyesével, vizuális anyaggal együtt jelentetik meg a dalokat.

 

NOP 800x

 

Nest of Plagues

Ivanics Dániel (ének, basszusgitár)
Breier Máté (gitár)
Kövecses Evelin (gitár)
Fűr Balázs (dob)

Facebook: https://www.facebook.com/nestofplagues/
Instagram: https://www.instagram.com/nestofplagues/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCXEJvHOKiKLbCOzpONL8kWg
Spotify: https://spoti.fi/3nEXgrA