zenesz_logo.png



Még áprilisban mutattuk be Nagy Gergő gitárost, most négyszámos EP-jének, a The Sounds Of Veins-nek a megjelenéséről számolhatunk be.

Az már áprilisi cikkünkből is kiderült, hogy Nagy Gergő az instrumentális rock és metal műfajában tevékenykedik. Autodidakta módon kezdett el gitározni tanulni, leginkább Joe Satriani, Jimi Hendrix, Kirk Hammett, illetve a későbbiekben Andy James, Angel Vivaldi, Plini, Rick Graham, Stephen Taranto és Per Nilsson voltak rá hatással.

2016-ban jelent meg első kislemeze Beneath My Skin címmel, amely ingyenesen elérhető, és ebben az évben lett Jónás Tamás tanítványa, ami a mai napig tart. 2017-ben megnyerte a Szentendrei Könnyűzenei Tehetségkutató Versenyt szólózenész kategóriában, 2018-ban pedig bekerült a legjobb 4 gitáros közé az Ibanez Hungary által rendezett gitárversenyen.

Profil 450x

 

Már áprilisban mesélte, hogy új kislemezén dolgozik, ami egy négyszámos EP formájában realizálódott, Gergő így mesél az új anyagról:

„Az első dalnál – Step Out – az a pillanat figyelhető meg, amikor kilépünk a hazugságok fogságából és egy felszabadult állapotba kerülünk. A második dal – For My Love – középpontjában az áll, hogy mit vagyunk hajlandóak megtenni a szeretteinkért. Az intro szöveg tökéletesen beleillik egy szakítási pillanatba, legyen szó szerelemről vagy barátságról. Hullámzó dal, pont olyan, amilyen érzéseket megélünk egy szétválás után. A harmadik szám – Deep In The Heart – már egy sokkal visszafogottabb nóta, leginkább a befelé fordulás stádiumát írja le és hogyan küzdünk meg a lelki problémákkal. A negyedik track – Getting Through The Blindness – pedig magát a megvilágosodás pillanatát jeleníti meg, mikor realizálódnak bennünk a lehetőségeink és ki akarunk törni az apatikus állapotból.”

 

 

A lemezen Virányi János dobol, az énekbetétet Török Péter (FEKETEPÉTER) követte el, valamint Kreisz Dóri is közreműködik. A keverési munkákat és a masterelést Simon István (No Silence Studios) végezte, a grafikai munkáért Devecz Ádám (ex-SUNSET) a felelős.

A lemez elérhető a különböző digitális platformokon is mint pl. Spotify, iTunes, Bandcamp stb.

https://www.facebook.com/gergo.nagy.g

https://www.instagram.com/nagygergomusic/