zenesz_logo.pngJúnius 12. és 14. között a floridai Orlandóban, az Orange County Convention Centerben került megrendezésre az InfoComm 2013 kiállítás.

 

InfoComm 2013_ 1 600.jpg

 

Az Orange County Convention Center rendkívül impozáns, hatalmas belső terekkel rendelkezik, így nagyszerű helyszínt biztosított az InfoComm-nak, melyen számos újdonsággal, érdekességgel találkozhattunk. A kiállítás szintén hatalmas volt, témakörét tekintve pedig az ISE-hez hasonlítható, azaz a telepített rendszereké volt a főszerep.


A kiállítók között szerepeltek hangtechnikai, vizuáltechnikai, világítástechnikai gyártók, illetve hardveres és szoftveres cégek is. Amerikai kiállítás lévén az amerikai gyártók rendkívül látványosan képviseltették magukat, de természetesen az igazán nagy, Amerikán kívüli gyártók is jelen voltak.

 

Az Interton által képviselt márkák közül is találkozhattunk a nagyobb cégekkel (QSC, Crestron, Taiden, TOA, d&b audiotechnik, Community, Yamaha). Újdonságokkal viszont csak az amerikaiak készültek. Ők azonban nem is akárhogyan.

 

InfoComm 2013  Facebook_6_600.jpg

 

A QSC idén is egy rendkívül impozáns standdal jelent meg, amely körül hatalmas volt a pezsgés, hiszen itt mutatták be legújabb erősítőiket, a PLD és CXD sorozatokat. Világszerte hatalmas érdeklődés övezi őket, hiszen a QSC-nek ismét sikerült újraértelmeznie a professzionális erősítő fogalmát. A PLD a koncert, illetve rental világához lett optimalizálva, a CXD pedig a fix telepítésű alkalmazásokhoz. Mindkét erősítő család a QSC által szabadalmaztatott és forradalmian új MOSFET kimeneti egységgel lett ellátva. Ezen kívül a szintén a QSC által fejlesztett FAST rendszerrel is büszkélkedhetnek az erősítők, melynek segítségével rugalmasan megoldható a csatornák közötti teljesítményelosztás, bármilyen kombinációban. A QSC érintőképernyős kijelzők, és komplex installációk segítségével mutatta be az egyes rendszereket.

 

Az erősítők mellett új hangsugárzók is debütáltak a kiállításon. A QSC AcousticDesign sorozata három új taggal bővült, az S8T, S10T és S12-vel. Csakúgy, mint az AD sorozat többi tagja az új modellek is passzívak. Hamarosan részletesen is beszámolunk róluk az Interton Magazinban.

 

 

 

community.jpgA Community a standja mellett egy nagyon szép bemutatótermet is felállított, ahol rövid előadásokat és élő bemutatókat tartottak. Itt elmondták, hogy a Community a kiskereskedelmi üzletágból teljesen kivonult és ezentúl kizárólag az install piacra fókuszál. Ezen a vonalon viszont nagyon erősek, ezt rendkívül céltudatosan fejlesztik. Széles termékskálával és egyedi megoldásokkal rendelkeznek. Új termékeik között szerepel a Commercial Design Series, illetve a Distributed Design Series is. Ezek a hangsugárzók a kisméretű épülethangosítási szegmenst tették kompletté a Community-nél. Szintén újdonságként mutatták be a Veris sorozat új verzióját, a Veris 2-t. Ez a sorozat olyan kis és közepes méretű hangsugárzókat foglal magába, amelyek ideálisak templomok, konferenciatermek, klubok és éttermek számára.

 

A Community oszlopsugárzók palettája is bővült, Entasys 200 névvel került piacra a legújabb széria. Ezek szélessávú oszlop line-array hangsugárzók, időjárásálló dobozzal ellátva. A hazánkban is rendkívül népszerű szélessávú tölcséres hangsugárzó, az R sorozat tagjai is újabb tagokkal bővültek. Az R modellek jelen vannak a világ fontosabb vidámparkjaiban, sportarénáiban, versenypályáin. A kiállításon új kisméretű típusai is megjelentek, illetve itt láthattuk először a nagyteljesítményű szegmensben szereplő R-MAX sorozatot is. A Community WET sorozata is bővült, WET X néven kerülnek forgalomba a legújabb modellek. Ezekre a szélessávú hangsugárzókra jellemző, hogy ellenállnak a legextrémebb időjárási körülményeknek is. Éppen ezért a WET sorozatot sportpályákon, víziparkokban, sí- és jégpályákon telepítik előszeretettel.

 

 

InfoComm 2013_2_600.jpg

 

 

Az InfoComm kiállítás rendkívül nagy presztízsnek örvend világszerte, és a 2013-as rendezvény is méltón bizonyította, hogy nem véletlenül.

 

http://www.interton.hu/retail/