zenesz_logo.png



Az Ortega Guitars Magyarország büszkén köszönti Balogh Roland, Junior Prima díjas gitárművészt és zeneszerzőt a hivatalos Ortega előadók táborában!

Roland hatéves kora óta gitározik. Tizenhat évesen különdíjat nyert a Szolnoki Jazzgitár versenyen. Felsőfokú tanulmányait a Kőbányai Zenei Stúdióban végezte, Tornóczky Ferenc és Babos Gyula szárnyai alatt.  

2009-ben benevezett a világhírű Montreux-i jazz-gitárversenyre, ahol a zsűri – Lee Ritenour elnökletével – neki ítélte az első díjat. 2010-ben megnyerte a Völklingen-i Voice&Guitar versenyt. Roland sikereit Magyarország még ugyan ebben az évben Junior Prima Díjjal jutalmazta. 2015-ben New Yorkban, Wes Montgomery tiszteletére megrendezett gitárversenyen képviselte Európát, ahol egyedüli magyarként beválasztották a világ 5 legjobb jazz gitárosa közé.

Roland legutóbbi és egyben az egyik legnagyobb sikere pedig 2016-ban volt, amikor John Scofield, Lee Ritenour és Mike Stern elnökletével megnyerte a Six String Theory gitárversenyt Los Angelesben. Pályafutása során olyan világsztárokkal lépett már fel, mint Matthew Garrison, Lee Ritenour vagy Israel Varela. A Montreux-i Jazzfesztiválon Paco de Lucía és Pat Metheny zenekara előtt játszott.

Fogadjátok szeretettel Roland exkluzív bemutatkozó videóját (Ortega előadóként), melyben saját szerzeményét, a Te vagy a tűz című dalt adja elő, Csaba Pusztai ütőhangszeres kíséretével.

 


A jazz mellett a latin, a bossa nova és a flamenco stílus is közel áll Roland zenei világához, emiatt régóta keresett egy megbízható nylonhúros gitárt. Elmondása szerint több olyan projekten dolgozik zenekarával – a Finucci Bros Quartettel – melyekben nagyon is helye lenne a hangszernek. Így jutott el az Ortega Guitars kínálatához. A zenész választása az Ortega BWSM/2 és az Ortega STRIPEDSUITE-CE modellekre esett. Roland exkluzív bemutatkozó videója (Ortega előadóként) már megtekinthető az Ortega Guitars Magyarország közösségi média felületein. Hamarosan pedig további videók érkeznek a gitáros – és új hangszerei –főszereplésével.

 

Fotó: Tamás Péter

ortegaguitars.com
facebook.com/ortegamagyarorszag
instagram.com/ortega_guitars_hungaryfacebook.com/roland.balogh.music
instagram.com/roland_balogh_finucci