zenesz_logo.pngSzeged és Kecskemét után Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten koncertezik az ország legnagyobb rockzenekara, a CityRocks. A korábbi különleges koncerteken 2018-ban Szegeden 400, 2019-ben Kecskeméten 500 énekes, dobos és gitáros gyűlt össze egy nagy közös zenélésre.

 Cityrocks2019 608 700x

„2018-ban indult útjára CityRocks. Szobában magukban zenélgető kezdők, rutinos profik, a mindennapokból kiszakadni vágyó amatőrök alkotják a közösségünket. Semmihez sem foghatók azok az energiák, amelyek felszabadulnak egy-egy rendezvényünkön. Ennek megmondhatói a résztvevő zenészek is, csakúgy, mint a közönség tagjai. Nem véletlen, hogy a koncert.hu „Az év hazai nagykoncertje” – szavazáson a CityRocks programja 2018-ban a harmadik, 2019-ben a második helyen végzett, miközben a legjobb tízbe csak első kategóriás sztárok Aréna-koncertjei fértek be” – mondta Gajda Ferenc főszervező.

A több száz zenész a kétórás koncerten ismert külföldi és magyar slágereket játszik majd.  Olyan külföldi előadók dalai csendülnek majd fel, mint az AC/DC, Led Zeppelin, Pink Floyd, Linkin Park, Black Sabbath, Bryan Adams, Blink-182, Amy Winehouse, de a magyar zenekarok dalai sem hiányoznak majd: a Tankcsapda, a Quimby, a Republic és a Depresszió egy-egy száma is elhangzik majd.

„A dunaújvárosi látványos óriászenekarhoz különleges hangszeresek is csatlakoztak, több számban például japán taiko dobosok is játszani fognak. Emellett egy-egy számban a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulói is énekelnek. A rendezvényről több videóklipet is készíteni fogunk, tehát aki lemaradna az élő koncertről, az később a közösségi oldalakon meg tudja majd nézni a felvételeket. Korábbi filmjeinkre már 130 millióan kattintottak rá a saját oldalainkon és a partner tartalomszolgáltatók felületein – mondta Révész Zsolt kommunikációs vezető.

 

 

A program augusztus 21-én délelőtt 10 órakor indul, a próbák és a főpróba is nyilvános lesz. A CityRocks óriászenekar koncertje 16 órakor kezdődik. Este pedig színpadi produkciók lesznek: a Sasa Lele és a Sabbath Szombat (Black Sabbath tibute) zenekarok lépnek fel.

A teljes rendezvény ingyenes és a jogszabályok értelmében védettségi igazolás nélkül tekinthető meg.

További információk: http://cityrocks.hu/