zenesz_logo.pngJúlius 1-29-ig 8 koncert, 8 lélekerősítő szabadtéri esemény, amire már régóta vágytunk. Megnyitja kapuit a 29. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál, ahol ismét egymásra találhatnak a komolyzene legkiválóbb előadói és a zeneszerető közönség.

0817virtuozok 700x.jpg

 

A szimfonikus zenekarok mellett olyan további világhírű produkciók lesznek a színpadon, mint a 100 tagú Cigányzenekar, Illényi Katica és a Sárik Péter Trió, valamint a Budapest Bár.

 

 A jövőre 30 éves jubileumát ünneplő Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál – a romantikus helyszín és az igényes zeneművek találkozásával – egyedülálló lehetőséget kínál a lelki feltöltődésre. A koncertsorozatot július 1-én a MÁV Szimfonikus Zenekar nyitja meg, a továbbiakban pedig fellép a Magyar Virtuózok Kamarazenekar és a Szent István Filharmonikusok. Az esteken a zenetörténelem legnagyobbjait – Mozartot, Beethovent, Csajkovszkijt, Brahmsot, Vivaldit és Verdit… – idézik meg a Károlyi udvar árnyas oltalmában.

 

 

20210712_IllenyiKatica2. 550x.jpg

 

 

A fesztivál egyik sztárja a világhírű hegedű- és thereminművész Illényi Katica, aki a Sárik Péter Trióval ad közös koncertet július 12-én. Július 22-én a Sabbathsong Klezmer Band ad egy kis műfaji kitekintést Beke Farkas Nándor (hegedű) és Lisztes Jenő (cimbalom) vendégművészek szereplésével.

 

 

20210726_BudapestBar2 700x.jpg

 

 

Végül, de nem utolsósorban hazánk legnépszerűbb produkcióit láthatjuk-hallhatjuk: július 26-án a Budapest Bár, július 29-én pedig a 100 Tagú Cigányzenekar tölti be muzsikával a Vajdahunyadvár udvarát. 

 

 

 

 

 

Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

 

Vajdahunyadvár, Károlyi udvar

július 1., 5.,8.,12., 19., 22., 26., 29.

(esőnapok: mindig másnap!)

Részletes program és jegyvásárlás:

www.vajdahunyad.hu