zenesz_logo.pngMegjelent Wunderlich József, a Vígszínház színművészének legújabb klipje a SKIZó című szólóalbumáról, melyben bemutatja, hogy sokszor milyen vékony vonal választja el a valóságot a tébolytól.

WJ 500x.jpg

 

 

Az Üsd be a GPS-embe elnevezésű dalhoz készült videóban felesége, Bach Kata és több közismert színészkollégája is felbukkan mellette.

 
Az Üsd be a GPS-embe a 2020 őszén megjelent nagylemezének egyik legkedveltebb szerzeménye, ezért József ezúttal egy sokkal komplexebb zenés filmet álmodott meg, amelynek képi világa tökéletesen tükrözi a dalszöveget. A Vígszínház színésze a saját különcségét is belefogalmazta a képkockákba, hiszen gyakran érezte azt, hogy kilóg a sorból. Ő azonban kívülállóságát az alkotásba fordította. 
 
József ebben a dalban tulajdonképpen arra keresi a választ, hol húzódhat a határ művészet és téboly, mániákus művész és tébolyult között. „Ezek a vonalak sokszor elmosódnak, hiszen a művészet gyakran keresi, feszegeti önmaga határait. A dalszövegnek ezt a furcsa hangulatát szerettem volna erősíteni a képi világgal is.” A színész-énekes által megformált őrült személy pillanatai, érzelmei mély nyomot hagynak mindenkiben, a rendkívül szuggesztív képkockák szó szerint arra késztetik a nézőt, hogy megpróbálják maguk is megfejteni József kérdéseit. 
 

 

 

 

 

Az Üsd a GPS-embe azt is feszegeti, vajon lehet-e társa egy különc embernek, ha igen, kinek a feladata megérteni őt? Ezt a kérdést segít körbejárni a klipben – többek között – József felesége, Bach Kata, aki úgyszintén a Vígszínház társulatának tagja. A színésznő a főhős barátnőjének képében jelenik meg, míg a Psota Irén- és Jászai Mari-díjas érdemes művész, Takács Kati az édesanyát alakítja. Felbukkan a klipben nővér szerepében Waskovics Andrea is, akivel József A nagy Gatsby című nagysikerű előadásban szerelmespárt játszik. A Pál Utcai Fiúk Kolnayja, Tóth András egy régi barátot kelt életre, míg a televíziós sorozatokból ismert Kurely Lászlót ügyvédként láthatjuk a videóban. 
 
Az Üsd be a GPS-embe szövegét és zenéjét Wunderlich József jegyzi, a klipet pedig Vadas Géza operatőr, vágó, colorist közreműködésével forgatta le. 
 
Nyári önálló koncertek:
Június 25. Biatorbágy
Július 7. Cegléd
Július 28. Művészetek völgye

Instagram: https://www.instagram.com/jozsefwunderlich

Facebook: https://www.facebook.com/jozsefwunderlich

Spotify: https://open.spotify.com/album/6sJJPkgiWERMl3oAF3JgnH?si=ilvgsto9Ta-CMXWsPTIguQ

Tunes: https://music.apple.com/hu/album/skiz%C3%B3/1529858956
Deezer: https://deezer.page.link/zX5aBoF1qWuLyiMj8