zenesz_logo.pngKönnyű- és komolyzenei alkotókat díjazott idén is az Artisjus: kilenc zeneszerzőt és szövegírót tüntettek ki.

FBRIPT 700x.jpg

 

Fábri Péter

 

Fábri Péter életműdíjat, Borlai Gergő az év zeneszerzője címet, Major Eszter pedig az év szövegírójának járó díjat kapja a szerzői egyesülettől. A 2020-as év produkciójának a Random Tripet választották. A szerzői egyesület posztumusz junior díjjal tiszteleg az idén elhunyt Siklósi Örs dalszerzői munkája előtt. A komolyzene területéről Soproni József, Horváth Márton Levente és Molnár Viktor kap elismerést. Az év nótaszerzője Éliás Tibor lett.

 

 

 

 

 

Az Artisjus 21. alkalommal díjazza a legkiválóbbnak ítélt kortárs zeneszerzőket és szövegírókat azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a sikeres zenei produkciókba fektetett szerzői munkára. Az elismerés presztízse elsősorban abban rejlik, hogy a pályatársak ítélik oda a díjakat a kitüntetett művészeknek. Az Artisjus szerzőkből és egy zeneműkiadóból álló vezetősége döntött a díjazottak személyéről, a könnyűzenei alkotók díjazását külön szakmai bizottság készítette elő. Az elismerések ünnepélyes átadását az év folyamán későbbi időpontra tervezi az Artisjus vezetősége, ha a járványhelyzet engedi. 

 

 

MAJORE 500.jpg

 


Major Eszter

 

 

SIKLSIi 700x.jpg

 

Siklósi Örs

 

Fábri Pétert életműdíjjal, Borlai Gergőt az év zeneszerzője címmel, Major Esztert pedig az év szövegírója díjjal tüntetik ki. Az év produkciójának a Random Tripet választották. Posztumusz Junior Artisjus-díjjal ismerik el Siklósi Örsöt, az AWS zenekar a tragikusan fiatalon elhunyt frontemberét. Az év komolyzenei műve kategóriában idén két alkotást is díjaznak: Soproni József 9 dal Czigány György verseire, valamint Horváth Márton Levente Scrollin' című műve érdemelte ki az elismerést. A komolyzenei Junior Artisjus-díjat Molnár Viktor kapja. Az év nótaszerzőjének Éliás Tibort választották.

 

 

RANDOM 700x.jpg

 

Random Trip

 

Idén hét zenei kategóriában díjazzák a szerzőket, valamint átadják a tavalyi év legjobb produkciójának járó elismerést.

 

 

Kategória

Díjazott

Könnyűzenei alkotói életműdíj

Fábri Péter

Az Év Könnyűzeneszerzője

Borlai Gergő

Az Év Könnyűzenei Szövegírója

Major Eszter

Az Év Produkciója

Random Trip

Az Év Junior Könnyűzenei Alkotója

Siklósi Örs (posztumusz-díj)

Az Év Komolyzenei Művei

Soproni József: 9 dal Czigány György verseire

Horváth Márton Levente: Scrollin'

Az Év Junior Komolyzenei Alkotója

Molnár Viktor

Az Év Magyarnótaszerzője

Éliás Tibor

 

www.artisjus.hu