zenesz_logo.png„Zenészek és táncosok a kórházakért” – április 24-én az S8 Underground Clubból sugározzák live stream formájában azt a nagyszabású, félnapos segélyfesztivált, melynek célja az egészségügyi dolgozók, első sorban a Covid-osztályokon helytállók támogatása.

Live Cov 700x.jpg

 

„A live stream fesztivál alapgondolata az 1985-ös, legendás Live Aid koncert örökségén nyugszik, mikor a zenei világ hírességei összeálltak, tömegeket megmozgatva, hogy az afrikai éhezőket segítsék. Bár a "live" kifejezés mára egy újfajta tartalommal telítődött, és a kezünk sem fog országokon átérni, a szervezők és az ügy mellé állt előadók bíznak és hisznek abban, hogy a közönség segítségével valós segítséget nyújthatunk az egészségügyi dolgozóknak, akik e pillanatban akár a mi szeretteinkről is gondoskodnak” – nyilatkozta Burány Judit, az esemény ötletgazdája.

 

Az ötlet Burány Judit, harcművész, egyben a Goth-Rock-Metal Hastánciskola vezetője fejében fogant meg, mikor több hete tartó szédülés után beutalták a Honvéd Kórház sürgősségi osztályára. Judit este 10-től másnap reggel 7-ig „vendégeskedett” a sürgősségin. Az éjszaka folyamán szembesült azzal az irgalmatlan munkával, teherrel és kihívással, melyet a pandémia zúdított az egészségügyi dolgozók nyakába. Ezzel együtt tapasztalta, hogy a kimerült orvosok, nővérek, ápolók, medikusok, de még a takarító személyzet is milyen lelkierőt tanúsít, hogy sziszifuszi munkával minden rászorulót ellásson, panaszától függetlenül, biztonságos körülmények között.

 

Judit nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy tenni kell valamit értük, velük… Felvette a kapcsolatot Képíró Sándorral, az S8 Underground Club koncertszervezőjével, és másnap már meg is tették az első lépéseket a jótékonysági megmozdulás felé. Judit és Sándor ismeretségi köréből adódóan elsősorban rockzenei érából kezdték a fellépőket toborozni. Judit azonban régről ismerte Garda Zsuzsa, blues énekesnőt is, aki akkora lelkesedéssel állt az ügy mellé, hogy hamarosan már szervezőtársként mozgósította a hazai jazz-blues világot. Így nőtte ki magát a „Live CovAid 2021” segélykoncert egy zenei műfajokon átívelő fesztivállá, ahol zenészek és táncosok egy szívvel, egy lélekkel tesznek a közös cél érdekében!

 

 

LIVE COVAID 2021 plakĂĄt 650x.jpg

 

 

Már csak azt kellett kitalálni, milyen úton-módon juttathatnák el az összegyűlt adományokat a kórházi dolgozóknak? És szinte ugyanebben a pillanatban Judit felfigyelt a Facebook-on az egyik volt, középiskolás osztálytársnője, Janklovics Natasa frissen alakult csoportjára, mely a Kórházi Szeretetcsomag (https://www.facebook.com/groups/1137298413398091) nevet viseli. Hamarosan kiderült, a céljuk közös, ugyanis ez a csapat a Momminity csoport kezdeményezését tovább gondozó́ egyetlen, hivatalos, önkéntes, nonprofit szervezet. Országszerte, szinte minden nap segítséget nyújtanak az egészségügyiseknek, szimpátia- és szeretetcsomagokat juttatva el a kórházakba. A pakkokban tartós élelmiszerek, lepedők, lázmérők stb. rejtőznek, amire az adott intézmény dolgozóinak szüksége van az előzetes egyeztetés alapján. Így hát a „Live CovAid 2021” csatlakozott a Kórházi Szeretetcsomag mozgalomhoz, felajánlva számukra a fesztivál bevételét.

 

Az esemény április 24-én kerül megrendezésre, live stream formájában az S8 Underground Clubból, azonban egy héten át megtekinthető lesz, hogy mindenki láthassa, és segíthessen, aki szeretne. Az eseményhez a Facebook-on lehet csatlakozni, a jegyvásárlás is itt történik. Mindenki választhat a lehetőségeihez mérten normál (2500 Ft), bronz támogatói (4500 Ft), ezüst támogatói (6500 Ft) vagy arany támogatói (9500 Ft) jegyek közül, ill. a jegyáron felül tetszőleges adományt is tehet. A szervezők a remek előadógárdán kívül tombolával is szeretnék ösztönözni nézőiket az adományozásra.

 

Az esemény Facebook linkje: https://www.facebook.com/events/257828962675997