zenesz_logo.png



A Dry Cleaning izgalmasan feszes, 2019-es EP-i, a Boundary Road Snacks and Drinks és a Sweet Princess után a New Long Leg még ambiciózusabbnak és összetettebbnek ígérkezik.

DC by Steve Gullick 1 700x_2.jpg

 

Fotó: Steve Gullick

 

 

Nick Buxton (dob), Tom Dowse (gitár), Lewis Maynard (basszusgitár) és Florence Shaw (ének) dél-londoni zenekara április 2-án jelenteti meg New Long Leg című debüt-albumát, melyről nemrég megérkezett a Strong Feelings című beharangozó dal, amely a tavaly befutott Scratchcard Lanyard című szerzeményt követi a sorban. A 10 tracket számláló lemezt tavaly nyáron két hét alatt vették fel a walesi Rockfield Stúdióban John Parish producer kezei alatt, aki olyan tehetségekkel dolgozott korábban, mint PJ Harvey vagy Aldous Harding.


A Dry Cleaning izgalmasan feszes, 2019-es EP-i, a Boundary Road Snacks and Drinks és a Sweet Princess után a New Long Leg még ambiciózusabbnak és összetettebbnek ígérkezik. A korongon Florence Shaw egyedi énekhangja szorosan összefonódik az együttes nyughatatlan hangszerelésével. A dalszövegek olyan témák köré fonódnak, mint a disszociáció, az eskapizmus, az álmodozás, a szerelem, a harag, a bosszú, a szorongás, a konyha, a letargia, a feledékenység és a túlélés. Shaw szerint „a cím többértelmű; egy új, hosszú láb lehet egy drága ajándék, a növekedés, vagy egy asztal megjavításának szimbóluma is."

 

 

 

 

 

A Strong Feelings egyfajta szerelmes dal: „arról szól, hogy titokban szerelmes vagyok valakibe, aki ezt nem tudja, és a Brexit bomlasztó szerepéről a romantikus kapcsolatokban". A dal klipjét a banda gitárosa rendezte az új-zélandi és massachusettsi székhelyű glitch art művész, Sabato Visconti segítségével.

 

 

 

 

A Dry Cleaninget a három barát, Tom, Nick és Lewis 2017-ben, egy karaoke buli után alapította. Eleinte instrumentális szerzeményeket alkottak, majd fél év után csatlakozott hozzájuk Florence Shaw, képzőművész, egyetemi oktató és képkutató, akinek semmilyen korábbi tapasztalata nem volt a zenét illetően, mégis egy szempillantás alatt a zenekar meghatározó tagja és frontembere lett.

A New Long Leg április 2-án digitálisan, CD-n, kazettán, fekete vinylen és limitált kiadású sárga vinylen is napvilágot lát.