zenesz_logo.pngAz elmúlt napokban két videót kaptunk Szentendréről, Nagy Gergő gitárostól, és ezek a videók mindenképpen érdemesek arra, hogy nyilvánosságot kapjanak.

A7303850 700x.jpg

 

A fiatal gitáros így mesélt magáról: „Nagy Gergő szentendrei zenész vagyok. Kilencéves korom óta zenélek, az első hangszerem a hegedű volt, amit 5 évig űztem, majd később vettem egy gitárt, amin autodidakta módon magamtól kezdtem el tanulni YouTube videók segítségével. Kezdetekben nagy hatással voltak rám olyan nagy előadók, mint Joe Satriani, Jimi Hendrix, Kirk Hammett, illetve a későbbiekben Andy James, Angel Vivaldi, Plini, Rick Graham, Stephen Taranto és Per Nilsson.

Ebből talán már ki is derült, hogy a műfaj, amit képviselek, az instrumentális rock és metal. Számomra ez a műfaj jelenti a legkifejezőbb zenei stílust. 2015-ben neveztem a BRAINS zenekar által hirdetett Stand Firm Remix versenyre, ahol különdíjas lettem. 2016-ban megjelent első kislemezem Beneath My Skin címmel, amely ingyenesen elérhető, valamint ebben az évben lettem Jónás Tamás tanítványa, ami a mai napig tart. 2017-ben megnyertem a Szentendrei Könnyűzenei Tehetségkutató Versenyt szólózenész kategóriában. 2018-ban bekerültem a legjobb 4 gitáros közé az Ibanez Hungary által rendezett gitárversenyen, ahol Bodor Máté (Alestorm) zsűrizett. Jelenleg második kislemezemen dolgozom, amiről két dal már megtekinthető a különböző digitális platformokon (Spotify, iTunes, YouTube).”

 

 

 

 

https://www.facebook.com/nagygergomusic/