zenesz_logo.png



A Fourtissimo formációról már több alkalommal írtunk, alapítói a Príma-díjas Kuna testvérek: Valéria, Márton, Gyula és Bence.

Kuna Vali ĂŠs a FOLKtissimo 700x.jpg

 

 

A zenekar 2012 óta játszik a jelenlegi felállásban – alkalmanként kiegészülve négy kiváló session-zenésszel. Megalakulásuk óta számos sikert értek el, többek közt közönségdíjat vehettek át a VII. Jazzy Jazz dalversenyen, és meghívást kaptak a nagy múltú, németországi Gronau Jazz Fest-re is. Olyan neves előadókkal dolgoztak együtt, mint a Balkan Fanatik, Éliás Gyula Jr., Majsai Gábor, az Anima Sound System vagy a Belmondo, és még hosszan sorolhatnánk. 2017-ben Say Hello címen jelent meg EP-jük.

 

A 2020-as év nagy változást hozott a Fourtissimo életében, igaz nem a járvány tette ezt. 2020 januárjában a Kuna testvérek: Kuna Valéria (ének, trombita, szárnykürt), Kuna Márton (harsona), Kuna Gyula (trombita) és Kuna Bence (kürt), akik 27 éve zenélnek együtt eldöntötték, hogy nevet változtatnak. Több zenei stílust képviselnek magas színvonalon, így a különböző zenei stílusok új nevet igényeltek, melyek a következők lettek:

Kuna Vali és a FOLKtissimo
– népzene
KunaTones – jazz
Voice&Brass - komolyzene

 

 

 

Kuna Vali és a FOLKtissimo


Zenéik elsősorban magyar népzenén alapulnak, fúziós világzene, melyben a jazz, funk és a progresszív rock műfaji elemeit is felfedezhetjük. Az együttes létrejöttét hosszas zenei kísérletezés, kutatómunka előzte meg, így a nagyközönség már találkozhatott a produkcióval számos hazai fesztiválon is. Legújabb dalaikat 2018 októberében rögzítették a Pannónia Stúdióban, melyekkel a Bartók Rádió népzenei műsorában is szerepeltek. Az elbűvölő zenei világot megidéző műsorban a rézfúvós hangszerek érces-édes csengése és Valéria gyönyörű énekhangja varázslatos atmoszférát teremt meg.

 

 

 

 

A zenekar jelenlegi felállása:

Kuna Valéria – ének, trombita, szárnykürt
Kuna Gyula – trombita
Kuna Márton – harsona, vokál
Kuna Bence – kürt, vokál, ütőhangszerek
Somos András – billentyűs hangszerek, fuvola
Nagy Zoltán – gitár
Oláh Gábor - dob

 

https://www.facebook.com/Fourtissimo

https://www.facebook.com/kunavaleria