zenesz_logo.pngElkészült az Újhold zenekar legújabb karanténklipje, melyet egy korábban megzenésített, közismert József Attila-versre készítettek. A vers többeknek ismerős lehet a középiskolai tanulmányaikból (Reménytelenül).

Ăşjhold 8 700x.jpg

 


Természetesen nem az volt a zenészek célja, hogy a vers és a dal szomorú hangvételével még kilátástalanabb helyzetet sugalljon – az egyébként sem egyszerű járványhelyzetben.  Inkább arra szeretnének rámutatni, hogy ezekben az időkben talán több időnk juthat a költészetre, irodalomra és a zenére is. 

 

A klipet kizárólag telefonokkal, tabletekkel forgatták egy lakásban, érzékeltetve, hogy sajnos még nem vagyunk túl a járványhelyzeten és a korlátozásokon.  A vers címével ellentétben azonban, hála Istennek, már igenis van remény! Erről a klip képi világa is tanúskodik, hiszen a háttérben mégiscsak megjelenik valamilyen formában a természet, a szabadság is. Mindenkinek ajánljuk a klipet, aki szereti a verseket és az indie/alternatív, kicsit borongósabb zenei világot.

 

A klipben Krasznahorkai László (ének, gitár) és Hellenpárt György (billentyűk) zenélnek. Az együttes idén egy új lemez megjelentetését is tervezi.

 

A klip premierje február 2-án 16 órától itt érhető el: https://youtu.be/PquL7fTzn9s


Újhold a Facebookon:
https://www.facebook.com/%C3%9Ajhold-144481278957078/?ref=bookmarks