zenesz_logo.pngAz egymásra gondolás erejéről szól Wunderlich József legújabb, „Ha nekik is” című dala, melyhez a Vígszínház színésze különleges videót készített általános iskolás fiatalok közreműködésével.

550x.jpg

 


A diákok gyermekien őszinte tekintetükkel és szívmelengető mosolyukkal feledtetik velünk az idei év nehézségeit. A zenét, a szöveget és a klipet is a művész jegyzi. A karácsony közeledtével Józsefet gyakran foglalkoztatta az, hogyan tudnánk a lelkünket ünneplőbe öltöztetni egy olyan viszontagságos év végén, amikor szinte mosolyogni is elfelejtettünk. Úgy érezte, hogy a gyermekek feltétel nélküli szeretete még ebben a helyzetben is képes minden gondot elfeledtetni az emberekkel. A klipet az Új Budai Alma Mater Általános Iskolában forgatta lelkes diákokkal, mert ez a korosztály az, akik láthatóan könnyedén alkalmazkodtak az idei év változásaihoz: meglepő, de ugyanolyan természetességgel hordják a maszkot a mindennapokban, mint az hátizsákjukat.

 

„Hirtelen zavarba jöttem, mert nem készültem pontos instrukcióval arról, hogy mit csináljanak a felvétel készítésekor, végül annyit kértem tőlük, hogy gondoljanak azokra, akiket a legjobban szeretnek. És ekkor csoda történt: szerelmeket láttam, nagypapát, nagymamát, szülőket, testvéreket, barátokat, szenvedélyt, vágyakat, álmokat...” József megrendítő élménynek tartotta a forgatást, ami még napokkal később, a videó összevágása alatt is óriási hatással volt rá.

 

„Rengeteg energiát kaptam tőlük, és merítettem azokból a történetekből, amiket kiolvashattam a tekintetükből. Ez a dal az egymásra gondolás erejéről és a közös hitről szól. Ezt szeretném megosztani most mindenkivel. Azt hiszem, egy ilyen őszinte mosoly a legszebb ajándék, amit egymásnak, a szeretteinknek adhatunk karácsonykor” – emelte ki a művész, akinek idén, a színházak bezárásának következtében a zene lett az igazi mentsvára és ezt szerette volna dalok formájában továbbadni.

 

 

[Wunderlich Ha nekik is]

 

 

Legújabb szerzeménye kapcsán egy különleges kihívást is elindít a közösségi oldalain. Az #ajándékmosolyok challenge célja az, hogy az ünnepek idén is minél vidámabbak és szeretettelibbek lehessenek. József arra kér mindenkit, hogy rajzoljanak mosolyt, rakják ki kavicsból vagy egyszerűen csak fotózzák le az egyik rokonukat, barátukat fülig érő szájjal és osszák meg azokkal, akik fontosak számukra!

 

https://www.facebook.com/jozsefwunderlich

Kapcsolódó: Megjelent Wunderlich József első lemeze, a SKIZó