zenesz_logo.pngA 2020-as év nagyon be akarta magát írni a történelembe, és lássuk be, sikerült is neki. A debreceni punk rock ATOM sem úszta meg az évet szárazon.

IMG_2894_v2_s 700x.jpg

 


„A május végi nagy esőzések közepette kaptuk a hívást, hogy igyekezzünk, mert áll a pincében a víz. Három próbaterem van azon a folyosón, ahol mi zenélünk, és a miénk is rendesen elázott. Ezért próbák helyett kipakoltuk a helyet, szőnyeget tisztítottunk, takarítottunk, próbáltuk menteni a dolgokat. Még most is olyan párás a terem, hogy sóval próbáljuk a maradék nedvességet megkötni” – meséli Tomster, a zenekar énekes gitárosa.

 

„És hát azt szokták mondani, hogy csőstül jön a baj. Ha nem az esőzés, akkor jött helyette a rendőrség. Bejelentésre érkeztek, hogy hangosak vagyunk, így be kellett fejeznünk a próbát. Ez kétszer is megtörtént idén, ráadásul teljesen emberi időben, délután négy órakor, hétvégén. Amúgy jófejek voltak, mi meg abbahagytuk a zenélést. Addig is tudtuk, hogy milyen zenét játszunk, de azóta hivatalosan is punk zenekarnak tekintjük magunkat!”

 

„A kijárási korlátozás pedig abszolút megnehezítette a helyzetünket. Munka után teljesen limitált a zenélésre fordítható órák száma, így mindent bele kellett adni, hogy kihozzuk a második nagylemezünket december közepére” – tette hozzá. Az idei évet ezen történések fényében tényleg a slamasztika szóval lehet jellemezni leginkább. Rikárdó, a basszusgitáros dobta be az ötletet albumcímnek, Karesz és Tomster pedig egyből megvették.

 

 

[Atom]

 


„Október közepén vonultunk stúdióba. A lemez koncepciójává az egyéni és közösségi szinten átélt aktuális, mindenki számára ismerős problémák kerültek. A lemezre felkerült az Így lettem összerakva című dalunk is, ami a saját magunk előnyeinek és hátrányainak felismerésére és elfogadására fókuszál. Rögzítettünk telefonokkal minden apró részletet a felvétel hetében, és ezekből készült hozzá a klip.”

 

Az Így lettem összerakva december 6-án debütált, a lemez pedig december 13-án jelent meg online a BASS-Atom Records gondozásában. A Slamasztika az idei kihívásokkal teli évre ad egy tempós, dallamos választ tíz dal formájában.

 

 

Slamasztika a YouTube-on:

https://youtube.com/playlist?list=PLoq7bPXk6Uuo2B897zUtwumzOqX6GndVd

 

Spotify: https://open.spotify.com/album/5BHMWdxF5XILC4Ag6uGz6O

Apple Music: https://music.apple.com/hu/album/slamasztika/1542886780?at=1000lxtM&uo=4&app=music

Tidal: https://listen.tidal.com/album/164295799

Deezer: https://www.deezer.com/hu/album/190067482

 

http://www.instagram.com/atomzenekar