zenesz_logo.pngJulien Baker 2021. február 26-án adja ki harmadik stúdióalbumát, a Little Oblivions-t, melyről máris befutott az első ízelítő a Faith Healer című dal formájában.

JBaker_160 - credit to Alysse Gafkjen 700x.jpg


Fotó: Alysse Gafkjen

 

Az új szerzemény betekintést enged a közelgő lemez izgalmas, szélesvásznú zenei palettájába. A hatást egy látványos videóklip erősíti fel, melyet Daniel Henry rendezett. Julien, a „szomorú indie dalok hercegnője” így nyilatkozott a trackről:

„Azt hiszem, hogy a Faith Healer a bűnökről szól, mind a nyilvánvaló bűnökről, mind az alattomosabbakról, amelyeket az ember megtapasztalhat. Két évvel ezelőtt kezdtem el írni, valójában a függőség nagyon közeli vizsgálata közben. Egy ideig csak az első verzéje volt meg, ami egy őszinte konfrontációja annak a kognitív disszonanciának, amelyet a szerhasználattal küzdő ember képes érezni – amikor ott van annak elsöprő bizonyítéka, hogy ez az anyag árt neked, és az ellentmondásos, de nagyon is valóságos vágy is az általa nyújtott megkönnyebbülés iránt.”

 

 

 


A szerzemény címéhez hűen, mely magyarul „kuruzslót” jelent, az énekesnő szerint ez a kettős függőség és hinni akarás, ami igazán veszélyes lehet az emberekre nézve, nem csak a drogkereskedők, de a politikai szakértők, prédikátorok, energiával gyógyító kuruzslók esetében is.

 

A februárban érkező Little Oblivions-t Baker szülővárosában, Memphis-ben rögzítették, 2019 decembere és 2020 januárja között. A keverési munkálatokat az a Craig Silvey végezte, aki a The National, a Florence & the Machine és az Arcade Fire anyagain is dolgozni szokott.

 

A kiadványon az énekesnő gitár- és zongorajátékát újdonsült textúrák gazdagítják, többek között basszusgitár, dobok, szintetizátorok, bendzsó, és mandolin, melyek nagy részén ő maga játszott. Különleges mesemondó tehetsége pedig az elmúlt évek olykor nehezen megszerzett tapasztalatait és élményeit szövi zenei önéletrajzzá. Az új korong a 2017-es Turn Out the Lights-ot követi a sorban.

https://www.facebook.com/julienrbaker