zenesz_logo.pngA 2014-ben alakult Guruzsmás Shaman post-folk zenekar Mondogatásra való címmel új lemezzel jelentkezett.

 

Gur 700x.jpg

 

A Guruzsmás valami olyasmi, mintha a zenekar Bartók Béla nyomdokain haladva bekerülne a Simpson család egyik Csángóföldön vagy a Dunántúlon játszódó epizódjába, minden zeneelméleti tudását elveszítve, az ösztöneire hagyatkozva zenélne tovább. Az ősi végtelenség érzés kísérleti leképezése ez, egy olyan góbé keresztmetszetében, akiben egy filozófus veszett el.

 

Háromféle dolgot játszanak. Dalokat, zeneműveket, és történeteket. Zenéjük a progresszív rock eszéből, a punk kísérletező hajlamából és legfőképp a népzene őserejéből táplálkozik olyan nagyszerű zenekarok mentén, mint a Magura, Barbaro, VHK és társaik. Szövegeiket magyar költők és írók (Sinka István, Radnóti Miklós, Szabó Dezső, Karinthy Frigyes etc.) verseiből merítik.

 

A 2014-ben alakult Guruzsmás első EP-je, az Üst a gríz felett 2016-ban jelent meg a finn Inverse Recordsnál. A 2018-as, Akik mindig elkésnek album után idén tavasszal jött ki a zenekar harmadik lemeze, a Mondogatásra való. Nyáron a kedvezőtlen körülmények miatt a zenekar felfüggesztette tevékenységét, most azonban kicsit átalakulva és kibővűlve, tervekkel és ötletekkel felvértezve újra munkához látnak. 

 

 

[Guruzsmas]

 

 

 

A zenekar tagjai:

Ambrózy György - ének, szavalás

Bencze Tibor - gitár, népi hangszerek

Schillinger Gábor - gitár

Takács László - billentyűk

Barkóczi Richárd - basszusgitár

Váradi János - dob

 

info:  www.facebook.com/guruzsmas

http://www.guruzsmas.bandcamp.com/

 

A Mondogatásra való című friss Guruzsmás album itt hallható:

YouTube:https://bit.ly/2Hp9299

Spotify: https://spoti.fi/3dO2Xzl