zenesz_logo.png2020. október 23-án, pénteken 20.00 órai kezdettel a Harmónia Jazzműhely szervezésében Hajdu Klára Quartet lemezbemutató koncert a Budapest Jazz Clubban.

HK quartet 700.jpg

 


H
ajdu Klárát a hazai jazzközönség jól ismeri, hiszen 2004-től majdnem egy évtizeden át volt női énekese az ország egyik legnépszerűbb jazz-zenekarának, a Balázs Elemér Groupnak. Ezzel a formációval két aranylemezt, illetve Fonogram-díjat tudhat magáénak, valamint teltházas koncerteket itthon, Európa, az Egyesült Államok és Kanada több nagyvárosában.

 

Saját együttesét, a Hajdu Klára Quartetet 10 éve alapította, mely megújult felállásban 2013-ban jelentette meg első albumát Come with me címmel, rajta saját szerzeményeik mellett kortárs jazz darabok, örökzöldek és népdalok feldolgozásaival.

 

A Hajdu Klára Quartet 2015 decemberében mutatta be teltház előtt Plays Standards Dedicated to Chet Baker című lemezét, amellyel a legendás jazztrombitás emlékének adóznak. A korongon Chet Baker kompozícióit, és az általa híressé lett jazz-örökzöldeket dolgozták fel saját stílusukban a nagyszerű hazai trombitás, Fekete-Kovács Kornél közreműködésével.

 

A szakma "Az év hazai jazz albuma" kategóriában Fonogram-díjra jelölte az albumot 2017 elején. 2019-ben, angol zenészekkel elsöprő sikert aratott a legendás londoni 606 Clubban. Ezen az estén legújabb Journey című frissen elkészült lemezük anyagát mutatják be.

 

 

 


HAJDU KLÁRA
 - ének

CSEKE GÁBOR - zongora

SOÓS MÁRTON - nagybőgő

RICHTER AMBRUS - dob

 

Belépőjegy: 1800 forint  

Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1400 forint
Jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes

 

Időpont: 2020. október 23. – 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.