zenesz_logo.pngA Pál utcai fiúk és a Nagy Gatsby zenés darabok főszereplője, Wunderlich József, a Vígszínház színésze megjelentette első szólólemezét, a SKIZót.

109476615_286218606134501_565938033653446634_n.jpg

 


Wunderlich József
a Vígszínház fiatal színésze, A Pál utcai fiúk népszerű darabjában Bokát, A nagy Gatsbyben pedig a címszereplőt alakítja. A Vígszínházhoz 2015-ben csatlakozott, 2016-ban Junior Prima Díjjal tüntették ki és elnyerte a Ruttkai Éva-emlékdíjat is, 2017-ben Soós Imre-díjat kapott.

 

 Most pedig itt az első szólólemeze, melyet teljes egészében maga jegyez. A számok mindegyike teljesen eltérő, melyekben 14 különböző lelkiállapotot kíván bemutatni. A szerelem, a másikkal való egybeolvadás, a remény, önmagunk keresése, a káoszban való rendteremtés igénye, az apaság gyöngédsége, az éjszaka csábító hangjai, élet és halál mind-mind megjelennek a dalokban, ahogy mindezen érzések, pillanatok képesek váltakozni egyetlen emberben is.

 

 „14 dal, 14 különböző lélek. Teljesen Skizó. Nem tudom, hogyan csináltam. Részem lett ez a lemez, valahogy mind a 14 lélek én vagyok” – mesél a lemezről Wunderlich József. „14 évesen veszítettem el édesapámat, aki gyönyörűen énekelt. 14 évesen írtam az első saját dalomat, mert reménytelenül szerelmes voltam. A lány soha nem hallotta azt a dalt, de talán jobb is így. 14 éve kezdtem el énekelni is. Most pedig eljött az idő, hogy kicsit elbúcsúzzak ettől a 14 lélektől, hogy mások is hallgathassák és érezhessék. Ezen dolgoztam az elmúlt hónapokban bezárva az otthonomba.”

 

 

500x500.jpg

 


József fontosnak tartotta, hogy kikérje szakmai mentorai segítségét, így Presser Gábor is véleményezte az albumot. Sok ponton fonódik össze a munkájuk, főként mert a Vígszínház zenei vezetőjeként több közös projektje volt a színésszel. Első hallgatás után így véleményezte a dalokat: „Hát nagyon megleptél. Nem azzal, hogy jó, hanem a hangvétellel, a felrakásokkal, a szövegekkel! Meg a bátrak dalforma-elhagyó dalok! Csak gratulálni tudok, nagyon, de nagyon jó szerző vagy, az előadót már tudtuk... szóval nagy öröm volt meghallgatni az anyagot.”

 

Dés László, zeneszerzőhöz A Pál utcai fiúk révén kötődik József, Ő így ír az albumról: „Nagyon eredeti, mondhatni különös lemezt csináltál, nem törődve semmiféle más szemponttal, csak a saját magad zenei és gondolati kifejezésével. Egyszóval jó, izgalmas, változatos, színes lemezt csináltál Józsi, nagyon gratulálok! Erős anyag és annyi ötlet van benne, hogy másik tíz lemezre elég lenne. Kívánok sok sikert a lemezhez, sok örömöt neked és a közönségnek. Reméljük, hamarosan koncerten is elő tudod adni a dalokat.”

 

 

 


Ha a koncertre még várni is kell, de a lemez megjelenésével egyidőben elkészült az első klip is a szólóanyaghoz, mely a Ragasztva c. számhoz forgott: „A Ragasztva picit egybegyúrja az egész lemez üzenetét, hiszen ezerféle érzelem dúl mindenkiben, számtalan módon értelmezhetjük, ahogyan minket is sokféleképpen dekódolhat a környezetünk. Minden helyzetben kicsit más arcunkat mutatjuk, más szerepnek igyekszünk megfelelni. Én is másmilyen vagyok apaként, férjként, egy megbeszélésen vagy a barátaimmal, de estéről estére is más bőrébe bújok a színpadon. Ahogy a dal is mondja »Mindenki számára kicsit ragasztva van a valóság«” – magyarázza a szerző.

 

A SKIZó elérthető az összes online zenei platformon és fizikai formátumban is megvásárolható. (Tom-Tom Records 2020)    

 

Spotify: https://open.spotify.com/album/6sJJPkgiWERMl3oAF3JgnH?si=ilvgsto9Ta-CMXWsPTIguQ
iTunes: https://music.apple.com/hu/album/skiz%C3%B3/1529858956
Deezer: https://deezer.page.link/zX5aBoF1qWuLyiMj8
Wunderlich Józsefet itt tudjátok követni:
Instagram: https://www.instagram.com/jozsefwunderlich
Facebook: https://www.facebook.com/jozsefwunderlich