zenesz_logo.pngA Frankfurt Musikmesse, ami nem csak vásár és kiállítás, hanem a zenészek és a zene- és hangszeripar képviselőinek összejövetele, jövő héten nyílik.

 

 

keyvisual.968!.113!_725_100.jpg
A Musikmesse, a világ legnagyobb zeneipari vására, néhány napon belül megnyitja kapuit a németországi Frankfurtban. A kiállítás április 10-től április 13-ig tart nyitva, és 9-én este a German Live Entertainment Award díjátadó gálaestjével nyílik meg. Az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül – megpróbálunk néhány fontos, vagy érdekes információt közreadni a vásárral kapcsolatban.

 

 

MesseFrankfurt_3_600.jpg

 

 

Koncertek

 

A frankfurti zenei vásár nem csak a zeneipar legnagyobb vására, hanem egyben koncertek, bemutatók, workshop-ok helyszíne is. Négy nap alatt ilyen mennyiségű, ilyen jellegű rendezvény, sehol a világon nem kerül megrendezésre. A Musikmesse színpadjain és a kiállító standokon a sztárokat élőben, a hangszereket működés közben láthatjuk, hallhatjuk. A vásár minden zenerajongó és minden zenész számára kínál érdekességeket, érdeklődése legyen akármilyen irányú: pop, rock, metál, country, jazz, folk, tangó, vagy klasszikus zene.

 

A programokról itt olvashatsz bővebben: http://events.messefrankfurt.com/musikmesse

 

 

 

Musikmesse hétvége


 

1351090842822.jpg

 

 

 

A hétvégén a Musikmesse minden zenerajongó találkahelye lehet. Ami új ebben az évben, hogy a nagyközönség számára a kiállítás már péntek délután 2 órától nyitva áll. Két napban hallhatunk és láthatunk sztárokat, sztárjelölteket élőben muzsikálni. A hangszereket kézbe vehetjük, kipróbálhatjuk, megismerhetjük, vagyis a kiállítási tárgyak érintése kifejezetten engedélyezett! Reméljük, hogy mindenki élvezni fogja a vásár programjait és új élményekkel, benyomásokkal, tapasztalatokkal gazdagabban távozik a világ legnagyobb zenei és zeneipari kiállításáról.

 

Minden a Musikmesse-ről: www.musikmesse.com

 

 

 

 

 

 

 

 

PRG Live Entertainment Award

 

1365062657493.jpg
A frankfurti nemzetközi zenei vásáron számos díjat adnak át, ezek közül kiemelendő a German Live Entertainment Award átadó ünnepsége, mely egy gálaest keretében április 9-én este megnyitja a kiállítást. A díjat immár nyolcadszor ítélik oda a német koncertéletben és show-bizniszben kiemelkedő teljesítményt nyújtó előadóknak, menedzsereknek, koncertszervezőknek, és ez a harmadik alkalom, hogy a kiállítást ez a díjátadó ünnepség nyitja meg. Mintegy 1300 vendéget várnak a német és nemzetközi zenei világból, közöttük nemzetközi sztárokat, a díjra jelölteket, és a díj nyerteseit.

 


Bővebben a díjakról: http://musik.messefrankfurt.com/frankfurt/en/besucher/events/awards.html

 

 

 

Az Entrée Music Foundation jótékonysági kampánya

 

Az Entrée Music Alapítvány is képviselteti magát a frankfurti eseményeken. Az alapítványt a Németországban komoly sikereket elérő párizsi születésű Jean-Jacques Kravetz (Udo Lindenberg és Peter Maffay billentyűse) hozta létre, még 2008-ban, a tehetséges, de hátrányos helyzetben lévő fiatal zenészek megsegítésére.

 

Jacques Kravetz a frankfurti vásáron indítja be ’Music for Africa’ jótékonysági kampányát, melynek keretén belül alapítványa akusztikus és elektronikus hangszereket, kottákat, szoftvereket, és minden olyasmit kíván összegyűjteni, amire két nagy zenekarnak és egy zeneiskolának szüksége lehet a dél-afrikai Soweto-ban.

 

Bővebben: http://musik.messefrankfurt.com/frankfurt/en/besucher/events/special/entree-musikstiftung.html

 

A kiállítókról itt tájékozódhatsz: http://musik.messefrankfurt.com/frankfurt/en/besucher/ausstellersuche.html