zenesz_logo.pngSzeptemberben még Kisvárdán és Egerben lesz FEBO, decemberben pedig Mosonmagyaróváron zárul a határok nélküli fesztiválsorozat, amely márciustól összesen nyolc a szlovák-magyar határmenti régióban található helyszínen valósul meg ingyenes koncertekkel és gasztronómiai programokkal.

Éliás-Gyula-FEBO-2020-scaled 700x.jpg


Éliás Gyula Jr.

 

A vírushelyzet adta körülményekhez igazodva eddig négy szlovák és egy magyar településen rendezték meg sikerrel a FEBO Feszt. kétnapos eseménysorozatot igényes koncertekkel és a helyi értékek bemutatása mentén összeállított gasztronómiai programelemekkel.

 

Szeptember 11-12-én Kisvárdán, szeptember 18-20-án Egerben és végül, de nem utolsósorban Mosonmagyaróváron lesz a FEBO fesztivál záróakkordja december 4-5-én.

 

Kisvárdán a Sétáló utcában felépített színpadon szombat kora délután Mihályi Réka, Fonogram díjas énekes Masni és Pocó gyerekműsorát láthatjuk; később pedig a Group’n’Swing és Éliás Gyula Jr. koncertjei várják az érdeklődőket. Kora délután helyi fellépők szórakoztatják a nagyérdeműt, többek között a Kisvárdai Csellózenekar - Filmzenék csellóra hangolva műsorát hallhatjuk. A pénteki nap is bővelkedik az igényes koncertekben a város különböző helyszínein. A Coffe Tea Area-ban például Varga Dávid - Reviczky Balázs duó - Frank Sinatrától Michael Bublé-ig előadását élvezhetjük.

 

 

Jambalaja duo 700x.jpg


Jambalaya duó

 

 

Egerben a pénteki napon a bor és a zene találkozását ünnepelhetjük a FEBO keretein belül. A Petrény Pincészet, a Tóth Ferenc Pincészet, a Besenyei Borház, a Greg-Vin és az Édeskert Étterem adnak helyet a jobbnál-jobb koncerteknek. Fellépnek többek között a Jambalaya duó, a Hajdu Klára & Szakonyi Milán duó valamint Sapszon Orsolya és Cseke Gábor. Szombaton itt is felépül a nagyszínpad, ahol 16 órától a Mesekocsi Színház várja a gyerekeket, este pedig a Group’n’Swing és Éliás Gyula Jr. lesznek a sztárfellépők. Vasáranap 11 órától még egy extra gyerekkoncerttel kedveskednek a szervezők: Masni és Pocó bábos előadásával.kep_hun_img_700x.jpg

 

Hajdu Klára & Szakonyi Milán duó

 

 

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásából megvalósuló rendezvények célja, hogy ingyenes zenei és gasztronómiai programokon keresztül erősítsék a szlovák-magyar határ menti régiók turisztikai vonzerejét és a két ország közötti regionális partnerkapcsolatot. 

 

„Sikeresen lement már hat fesztivál. Örülök neki, hogy a megfelelő óvintézkedések és létszámszabályozás mellett ebben a helyzetben is teret tudtunk adni a magas kulturális értékek mentén történő szórakozásnak.” – nyilatkozza Romhányi Áron, a fesztivál produkciós igazgatója, Arany Zsiráf, Fonogram és eMeRTon-díjas magyar zongorista, Artisjus-díjas zeneszerző.

 

 

GroupNSwing 700x.jpg

 

Group’n’Swing

 

 

A fesztivál részletes programja, további helyi programlehetőségek és szállásajánlatok itt: http://www.febofest.com, www.skhu.eu