zenesz_logo.png



„220 kilométer nem vághat földhöz Minden lépésem tövében ott lapul az ördög Valahogy, már sehol sem vagyok otthon Kollektívan csak a világot rontom …”

NĂŠpszinhĂĄz 4 700x.jpg

 

 

A debreceni fiatal rockzenekar hamarosan megjelenő nagylemezét csak fúziós hibrid punknak titulálja, ami a kezdeti punk gyökerek határtalan kibontakoztatását hivatott jelezni más stílusok felé. A Népszínház Road című dal a második szerzemény a hamarosan debütáló nagylemezről, ami szintén egy kitekintés a zenekar eddigi világából.

 

A zenekar énekese és szólógitárosa (a videóklipben szereplő személyek) már lassan 3 éve a fővárosban élnek egyetemistaként és mindkettejük életében meghatározó szerepet játszott a VIII. kerületben található Népszínház utca, hiszen ott laktak és jártak minden nap. „Tudjuk, hogy a VIII. kerület nemcsak a Népszínház utcából áll, de nekünk ez ikonikus helynek számít, ahol rengeteg élményt szereztünk!” – mesélte Kurilla Zoltán a zenekar szólógitárosa, vokalistája.

 

Így stílszerű volt a videóklipet is ott forgatni, ami azért is egyedi, mert bár már készített a csapat telefonos felvételekből klipet (lásd a nagylemezről debütáló első dal klipjét: https://youtu.be/zDfBDHI-9x8), de sosem adott ki vágatlan, one-take videót, ami az elvárásokkal szemben igen hamar, konkrétan első próbálkozásra sikerült is rögzíteni.

 

„Szerettük volna minden apró hibájával és nem várt fordulatával egyben hagyni az anyagot, hogy ne vesszen el a spontán életérzés – mondta Posta Máté a zenekar gitárosa.” A dal egyébként azonkívül, hogy egy sajátos szemszögből mutatja be a Népszínház utcát és a környék rezgéseit, leginkább Budapest és bármelyik vidéki város közötti folyamatos ingázásról szól. Legyen szó tanulásról, munkáról, családról, barátról vagy párkapcsolatról.

 

„Esetünkben ez Debrecen, de nagyon sokan tudnak szerintünk azonosulni ezzel az érzéssel manapság más városokból is. Hisszük, hogy az utazás remek dolog és mi is imádjuk, de mindenkinek kell egy hely, ahová hazamehet és megpihenhet. Egy biztos pont az életében. Egy bázis” mondta Kövér Márton a dalról.

 

 

 


„Így hát fogadjátok sok szeretettel a nyár utolsó napjaiban tőlünk a Népszínház Road című dalt, ami az egyik leginkább popos tétel lesz a hamarosan megjelenő első nagylemezünkről, amit a szegedi Miracle Soundban rögzítettünk.”

 

 

Facebook: https://www.facebook.com/badhabitzenekar

Instagram: https://www.instagram.com/badhabitzenekar/

Spotify: https://open.spotify.com/album/29SkjjcjyZPwqxHx9QFaDx?si=6g1bQgCWQB2cXGREfSw9-w