zenesz_logo.pngAugusztus 12. örömteli nap volt a Future Islands-rajongók részére, hiszen a kultikus zenekar egy közeledő új album, egy friss szerzemény és egy különleges, élőben streamelt koncert híréről is lerántotta a leplet.

FI 700x.jpg

 

Fotó: Justin Flythe   

 

Bejelentették, hogy "As Long As You Are" című, hatodik lemezük október 9-én jelenik majd meg az 4AD kiadó gondozásában. Emellett megjelent "Thrill" című daluk is, ami a "For Sure" című tracket követi a sorban. A szerzemény minimalista klipjének főszereplője és készítője pedig nem más, mint a frontember, Samuel T. Herring.


A baltimore-i banda új korongja a hírek szerint egyszerre tekint a múltba és a jövőbe is. Szembenéz a régi szellemekkel és magához öleli az új reményeket. Egy lemez a bizalomról, tele őszinteséggel, megváltással és "elengedéssel", lehetővé téve a régi sebek gyógyulását és a fájdalmas fejezetek lezárását.

Az "As Long As You Are" egyben egy új korszakot is nyit a Future Islands munkásságában. Mike Lowry dobos ugyanis hivatalosan is csatlakozott William Cashion, Samuel T. Herring és Gerrit Welmers triójához, mint teljes jogú tag és dalszerző. Ragyogó dallamokkal teli újhullámos szintipopjuk pedig továbbra is ugyanolyan eufórikus és megronthatatlanul örömteli, mint az elmúlt 14 év gyümölcsei.

A Future Islands új lemeze megjelenését október 9-én megfejeli egy exkluzív live-streaming koncerttel is, melyet Baltimore-ból sugároznak majd. További információk, jegyek és limitált kiadású merch termékek a banda online boltjában!

 

 

 

Az "As Long As You Are" a digitális verzió mellett CD-n, standard fekete vinylen, petrol kék vinylen, fluoreszkáló narancssárga vinylen és kazettán is napvilágot lát majd, itt lehet erőrendelni.

 

https://www.facebook.com/FutureIslandsMusic