zenesz_logo.pngSzimfonikus dupla nagylemezt készít az ország egyik legfoglalkoztatottabb basszusgitáros-dalszerzője, zenei rendezője, Temesi Berci.

Temesi Berci_foto Toth Matyas_700x.jpg


Temesi Berci - Fotó: Tóth Mátyás

Az egyik lemezen kizárólag instrumentális szerzemények kapnak helyet, míg a másikon énekesek is szerepelnek. A dupla album kizárólag szimfonikus hangszerelésű dalokat fog tartalmazni, és a munkálatokban csaknem 100 művész közreműködik Budapesttől Göteborgig. A készülő lemez első dala az Eltűnik a távolság címet kapta.

Magyarország egyik legfoglalkoztatottabb, legelismertebb basszusgitárosa, dalszerzője és zenei rendezője, Temesi Berci a szólókarrierje negyedik nagylemezére készül, amely rögtön dupla album lesz. Az őszre várható Symphosium 40 című lemez egyik korongján csak basszusgitár központú instrumentális szerzemények, míg a másikon énekesekkel rögzített dalok szerepelnek majd szimfonikus hangszerelésben. A kiadvány különlegessége, hogy csaknem száz közreműködő vett részt a munkában Magyarországról, Németországból és Svédországból. A klasszikus zenészek az ország legismertebb szimfonikus zenekarainak tagjai, de ebben a felállásban kizárólag Temesi Berci lemeze kedvéért játszottak együtt. A dalokat Bubenyák Zoltán társszerző hangszerelte, de a mixelés és a masterelés is az ő munkáját dicséri, míg a partitúrákat Werner Gábor írta.

A Symphosium 40 című dupla lemez másfél éve készül. Az első nyilvánosságra hozott dala az Eltűnik a távolság címet kapta, nem véletlenül. Temesi Berci mellett egy svéd szerzőpáros, Andrea Björkman és Adriana Pupavac komponálta a dalt, akik az elmúlt években több slágert írtak már az Eurovíziós Dalfesztivál előadóinak. A szimfonikus hangszerelés Bubenyák Zoltán, a partitúra Werner Gábor, a dalszöveg Lombos El Marci munkája. Hegedűn közreműködik a Peet Project zenekar alapítója, Ferencz Péter, míg az énekesnő a jelenleg Németországban élő Bencsik Tamara.

 

BencsikTamara_k_ foto Toth Matyas_700x.jpg

 Bencsik Tamara - Fotó: Tóth Mátyás

„A távolságok leküzdését, az alkotni vágyást és a különböző nemzetiségek zenei összefogását példázza ez a közös dalunk. Azt szerettük volna szemléltetni, hogy bár messze vagyunk egymástól, ha igazán alkotni szeretnénk, a jelenlegi helyzet sem gátol meg minket abban, hogy a távolságokat leküzdve, kreatív módon hagyjunk lábnyomot a művészeti tevékenységünkkel” – mondta Temesi Berci.

Az Eltűnik a távolság című dalhoz videóklip is készült. Temesi Berci és Bencsik Tamara jeleneteit a kijárási korlátozások után rögzítették Budapesten, a Szabadság-hídon és környékén, illetve a Dunán. A többi közreműködő pedig saját magáról küldött rövid videókat, így a klipben láthatóak az alkalmi szimfonikus zenekar tagjai, a végén pedig a többi alkotó is feltűnik. A művészek Gödöllőn, Szadán, Budapesten, Alsónémediben és Gárdonyban, a németországi Ulmban, a svédországi Göteborgban és Ölandban élnek és alkotnak, onnan küldtek magukról felvételeket, és küzdötték le együtt a nem létező távolságokat.

 

 

 

Az Eltűnik a távolság című dal már minden ismert online zenei platformon elérhető. A Symphosium 40 című dupla lemez a tervek szerint Temesi Berci 40. születésnapján, október 4-én jelenik meg a Music Fashion Kiadó gondozásában.

Bővebben: https://www.facebook.com/bercitemesi/