zenesz_logo.pngA folkos, blues-os gyökerekből táplálkozó, jelenleg Walesben alkotó This Is The Kit formáció Off Off On című, ötödik albuma 2020. október 23-án jelenik meg. Az új lemezről This is What You Did című dalukhoz készült videót mutatjuk be.

20170616-IMG_0924 700x.jpg

 

 

A korong 2017-es Moonshine Freeze című lemezüket követi a sorban, melyet a zenei sajtó és a hallgatók egyaránt szívükbe zártak. Az új anyag LP, CD és MP3 formátumban is napvilágot lát majd.

 

Kate Stables énekes-dalszerző, a zenekar alapítója és motorja ezúttal Josh Kaufman multiinstrumentalista zenész-producerrel dolgozott együtt, akit a Bonny Light Horsemanből, a The Hold Steady-ből és a Muzzból ismerhetünk. Akkor ismerkedtek meg, mikor Kate Anaïs Mitchellel munkálkodott egy Osibisa-dal feldolgozásán, majd Berlinben és Brooklynban ismét összesodorta őket az élet. A banda kiegészült Rozi Plainnel (basszusgitár/vokál) Neil Smith-szel (gitár), Jesse D Vernonnal (gitár, billentyű), és Jamie Whitby-Colesszal. A walesi próbák után wiltshire-i Real World Studios-ba vették az irányt, ahonnan aztán épp hogy csak hazaértek időben a vírushelyzet miatti lezárások előtt.

 

 

746785-20171019-this-is-the-kit-perform-in-the-700x.jpg

 


„Ez mondhatni egy pánikrohamdal. Más emberek negatív hangjaiból, ami valójában a te hangod. Vagy az övék? Nehéz megmondani, amikor egy ilyen helyzetben vagy. Hogy lehet ebből kijutni? Több kimozdulásra van szükség. Olyan ez, mint mikor pontosan tudod, hogy mik azok a dolgok, amiket tenned kéne, hogy jobban érezd magad, de valamiért mégis bent maradsz és tovább hemperegsz a saját önbizalomhiányodban, megbánásodban és önutálatodban. Micsoda buli! Néha valamennyien megtapasztaljuk ezeket a negatív gondolat-örvényeket. Főleg akkor, ha nem kapunk elég friss levegőt és kint töltött időt, amik szükségesek lennének ahhoz, hogy egészségesek maradjunk" – nyilatkozta az énekesnő a közeledő lemezt felvezető a This is What You Did-ről, mely találó vizuális csomagolást is kapott.

 

 

 

 

A This Is The Kit már 2008-as debütáló albuma, a Krulle Bol óta szövi figyelemre méltó történeteit és köti majd oldja fel érzelmi csomóit dalaiban, de az ígéretek szerint a legújabb lemezen Kate Stables minden eddiginél jobban megcsillogtatja majd dalszerzői tehetségét. A művésznő Moonshine Freeze című albumuk turnéztatása után a The National oldalán is zenei körútra indult, ami nagyban inspirálta az új This Is The Kit korong születését.

 

„Azt hiszem, ez a tapasztalat rengeteget használt nekem. Ragyogó volt úgy írni, hogy nem nyomták a vállam a saját dalaim, vagy egy saját banda vagy projekt felelősségei – ezekről egy kis ideig elfelejtkezni és »kicsinek« lenni más zenekarában briliáns volt, imádtam. Úgy gondolom, hogy ez tényleg sokat segített az írásban és abban, hogy túl lendüljek azon, amin túl kellett lendülnöm."

 

A This Is The Kit 2021 tavaszán18 állomásos turnéra indul az Egyesült Királyságban és Írországban, az utolsó koncertre áprilisban, a londoni Royal Albert Hallban kerül sor.


https://www.facebook.com/thisisthekit/